Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

United rozstříleli West Ham, Tottenham uspěl v Newcastlu a Chelsea senzačně padla

Londýn  Mistrovská Chelsea vstoupila do nové sezony domácí porážkou s Burnley 2:3. Liverpool připravil o vítězství ve Watfordu inkasovaný gól z 93. minuty. Arsenal naopak porazil Leicester 4:3, přestože ještě osm minut před koncem tahal za kratší konec provazu. Nezaváhaly ani celky z Manchesteru. Citizens triumfovali v Brightonu a United doma deklasovali West Ham. Tottenham si poradil s Newcastlem.

Romelu Lukaku potvrdil dobré výkony z letní přípravy a byl hlavní hvězdou duelu s West Hamem. Ve 33. minutě hosté špatně rozehráli, Rashford potáhl rychlý brejk, připravil pro něj palebnou pozici, kterou belgický kanonýr s díky využil. Trefil se tak při ligovém debutu za Anderlecht, West Bromwich, Everton a nyní i Manchester United.

Krátce po změně stran se radoval podruhé, když hlavou usměrnil do sítě Mchitarjanův centr z přímého kopu. Stal se teprve čtvrtým hráčem v historii slavného klubu, který při debutu skóroval dvakrát. Navíc dal West Hamu v jedenáctém utkání jedenáctý gól. V závěru stanovili konečný výsledek Anthony Martial a Paul Pogba.

Citizens a Spurs dominovali na půdě nováčků 

Očekávané vítězství si naopak připsali fotbalisté Manchesteru City. V Brightonu sice dlouho nedokázali vytrvalý tlak přetavit v gól, ale nakonec se jim to dvakrát podařilo. V 70. minutě otevřel skóre Sergio Agüero a krátce nato stanovil konečný výsledek 0:2 vlastním gólem Dunk. Jiří Skalák ani Aleš Matějů se v nominaci domácích neobjevili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřihy 1. kola Premier League

I Tottenham dlouho marně dobýval branku Newcastlu. Vyloučení záložníka Jonja Shelveyho z úvodu druhé půle však statečný odpor domácích výrazně otupilo a následný zásah Dele Alliho jej definitivně zlomilo. Druhý gól londýnského mužstva vstřelil obránce Ben Davies po centru Christiana Eriksena, který připravil i úvodní trefu Allimu. "Kohouti" vyhráli 2:0.

Nedisciplinovaná Chelsea zahájila Premier League domácím kolapsem

Nevydařené utkání pro Chelsea předznamenal už po necelé čtvrthodině stoper Gary Cahill, který si příliš předkopl míč, a jeho následný skluz vstříc Defourovi ohodnotil hlavní rozhodčí červenou kartou. Hosté si následně zásluhou dvou gólů Sama Vokese a jedné trefy Stephena Warda vypracovali do přestávky překvapivě jasné vedení.

Dvacet minut před koncem snížila letní posila Álvaro Morata a navzdory druhé žluté pro Cesca Fábregase zvládli obhájci titulu i v devíti ještě snížit na jednobrankový rozdíl volejem Davida Luize. Na víc už však londýnský celek nedosáhl a prohrál svůj úvodní duel sezony poprvé od roku 1998, kdy nestačil na Coventry.

Rooney se vrátil do Goodison Praku vítězným gólem

První ligový zápas za Everton po 13 letech strávených v Manchesteru United ozdobil brankou útočník Wayne Rooney. Anglický kanonýr zakončil v nastavení prvního poločasu kombinační akci domácích a rozhodl o vítězství 1:0 nad Stoke.

Huddersfield oslavil návrat do nejvyšší soutěže po 45 letech triumfem 3:0 na hřišti Crystalu Palace. Za výhrou nasměroval nováčka vlastní gól Joela Warda a dvě trefy nejdražší posily v historii klubu Steva Mounieho.

Liverpool vedení neudržel, Watford v závěru srovnal

Liverpool podobně jako v minulé sezoně trápily standardní situace a už v 8. minutě otevřel skóre po rohovém kopu Okaka. Svěřencům kouče Jürgena Kloppa se povedlo srovnat zásluhou Maného, ale Watford si rychle vzal vedení zpět dorážkou Doucourého.

Miguel Britos (číslo 3) stanovil konečný výsledek utkání proti Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

Ve druhé půli se však ukázala nejdražší posila v historii slavného klubu Salah. Egyptský expres nejprve vybojoval penaltu, ze které srovnal Firmino, a vzápětí sám dokonal obrat. Domácí přesto obrali favorita o body, neboť v nastavení doklepl míč do sítě Britos.

Reklamu na fotbal rozhodl Giroud

Premier League odstartovala historicky poprvé v pátek a nabídla gólové galapředstavení, které zahájil už ve 2. minutě francouzský útočník Alexandre Lacazette. Nejdražší posila v historii Arsenalu otevřela skóre hlavou.

Stejným způsobem vzápětí vyrovnal Šindži Okazaki, jenž překonal Petra Čecha poté, co český brankář podběhl centr do pokutového území, a skóre otočil Jamie Vardy. Poločasové skóre 2:2 nicméně stanovil Danny Welbeck. "Začali jsme dobře a mysleli jsme si, že budeme mít vše pod kontrolou. Pak jsme ale chybovali a oni nás potrestali," řekl Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal vstoupil do Premier League heroickým skalpem Leicesteru

V úvodu druhého dějství zmrazil zaplněné ochozy opět Vardy a Leicester poté dlouho držel naději k prvnímu skalpu Arsenalu od roku 1994 a prvnímu na jeho hřišti po dlouhých 44 letech. Po závěrečném hvizdu však odjel z Londýna s prázdnou.

Sedm minut před koncem totiž dorazil míč za záda Kaspera Schmeichela střídající Aaron Ramsey a následně trefil další "žolík" Olivier Giroud prudkou hlavičkou břevno, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru. "Když jsme ztráceli, byly to těžké okamžiky. Ale dokázali jsme se z toho dostat, což je skvělé," zakončil Čech. 

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:

Arsenal - Leicester 4:3 (2. Lacazette, 45.+2 Welbeck, 83. Ramsey, 85. Giroud - 29. a 56. Vardy, 5. Okazaki), Watford - Liverpool 3:3 (8. Okaka, 32. Doucouré, 90.+4 Britos - 29. Mané, 55. Firmino z pen., 57. Salah), Chelsea - Burnley 2:3 (69. Morata, 88. Luiz - 24. a 43. Vokes, 39. S. Ward), Crystal Palace - Huddersfield 0:3 (26. a 78. Mounie, 23. vlastní J. Ward), Everton - Stoke 1:0 (45.+1 Rooney), Southampton - Swansea 0:0, West Bromwich - Bournemouth 1:0 (31. Hegazy), Brighton - Manchester City 0:2 (70. Agüero, 75. vlastní Dunk), Newcastle - Tottenham 0:2 (61. Alli, 70. Davies), Manchester United - West Ham United 4:0 (33. a 53. Lukaku, 87. Martial, 90. Pogba).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články