Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

United po bídném startu do sezony porazili Liverpool. Arsenal je stále bez ztráty, West Ham bez bodu i gólu

Manchester United po nepovedeném vstupu do sezony poprvé zabodoval. Ve třetím kole anglické ligy porazil velkého rivala Liverpool 2:1 a připsal si první úspěch pod novým koučem Erikem ten Hagem. Arsenal zvítězil na hřišti Bournemouthu 3:0 a zůstává jako jediný stoprocentní. Dvěma góly se blýskl norský záložník Martin Ödegaard. West Ham i s Čechy Součkem a Coufalem potřetí v ročníku prohrál, tentokrát 0:2 s Brightonem. Ještě o gól více inkasovala Chelsea v Leedsu.

Marcus Rashford slaví vítězný gól proti Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

Jen mezi domácími náhradníky zůstala portugalská hvězda United Cristiano Ronaldo, v útoku nastoupil Marcus Rashford. V 10. minutě mohl otevřít skóre Elanga, gólmana Alissona sice překonal, ale nastřelil jen tyč. O chvíli později již uspěl Sancho, který si ve vápně pohrál s liverpoolskými obránci a zamířil přesně.

Krátce před přestávkou domácí o náskok málem přišli. Fernandes při snaze o obranný zákrok poslal míč na vlastní branku, ale naštěstí pro United trefil jen spoluhráče Martíneze.

Manchester v žádném z dosavadních 20 ligových zápasů s Liverpoolem po vyhraném prvním poločase neodešel poražen a tuto tradici dodržel.

Zasloužil se o to i Rashford, který se v 53. minutě dočkal gólu. Po Martialově vysunutí šel sám na Alissona a rozvlnil síť.

Pro útočníka Manchesteru to byla první soutěžní trefa po 997 minutách – čekal na ni od lednového utkání proti West Hamu. V další velké šanci Rashford čtvrt hodiny před koncem přestřelil.

Liverpool zdramatizoval zápas v 82. minutě, kdy po skvělém zákroku De Gey dorazil míč pohotově hlavičkou do sítě Salah.

Domácí těsné vedení udrželi a alespoň trochu si udobřili fanoušky, kteří před zápasem protestovali v ulicích města proti tomu, jak slavný klub řídí americká rodina Glazerů.

Arsenal potvrdil skvělý vstup do sezony i proti Bournemouthu. Roli favorita potvrdil již v úvodu, když Ödegaard pohotově dorazil střelu Martinelliho.

Stejný hráč se prosadil o několik chvil později, Jesus mu ve vápně přenechal míč a norský fotbalista prudkou ranou zvýšil.

Domácí v první půli nevyslali jedinou střelu. V druhém dějství "Kanonýři" přidali ještě jednu trefu. Xhaka našel přihrávkou na kraji vápna obránce Salibu, který se trefil skvěle pod břevno Traversovy branky.

Kouč Wolverhamptonu Bruno Lage nasadil proti Tottenhamu od začátku sedm Portugalců, čímž znovu vyrovnal maximum soutěže v počtu cizinců jedné národnosti v základní sestavě.

Nastoupila i čerstvá nejdražší posila klubové historie Matheus Nunes, který přišel v týdnu za 38 milionů liber (1,1 miliardy korun) ze Sportingu Lisabon.

Ani on ale neprolomil střelecké trápení "Vlků", kteří dali ve třech zápasech jediný gól. Ve druhém poločase nejprve trefil Kane břevno a o chvíli později po rohovém kopu hlavou rozhodl.

Byl to jeho 185. ligový gól v dresu "Kohoutů", kterým překonal rekord Sergia Agüera (Manchester City) v počtu branek nastřílených v jednom klubu Premier League. "Kohouti" mají sedm bodů, Wolverhampton jeden.

Nováček Fulham si připsal první výhru od návratu mezi elitu, když porazil Brentford 3:2. Už po několika vteřinách hry se za domácí trefil Reid a ve 20. minutě se poprvé v Premier League prosadil Palhinha.

Brentford sice dotáhl manko brankami Norgaarda a Toneyho, v poslední minutě základní hrací doby ale vstřelil již svůj třetí gól v této ligové sezoně Mitrovič.

Vítězství Crystal Palace 3:1 nad Aston Villou řídil dvěma góly útočník Zaha, který je se 64 brankami nově druhým nejlepším střelcem z Pobřeží lonoviny v anglické lize. Lepší je jen bývalý kanonýr Chelsea Didier Drogba (104 gólů).

Everton musel doma s nováčkem z Nottinghamu dotahovat. V 82. minutě se prosadil Johnson, o šest minut později našel brankář Pickford výkopem Graye, který zařídil Evertonu první bod po úvodních dvou prohrách.

Leicester se proti Southamptonu ujal vedení díky brance Maddisona z přímého kopu. Hostům se ale zápas podařilo otočit, dvěma góly zařídil "Saints" první výhru v sezoně útočník Adams.

Souček s Coufalem u třetí porážky

Skóre zápasu mezi West Hamem a Brightonem otevřel z penalty Mac Allister poté, co nová posila "Kladivářů" Kehrer v pokutovém území podrazil Welbecka. Druhou branku přidal Trossard po přímočaré kombinaci "Racků".

Souček odehrál celé utkání, Coufala nahradil v 75. minutě Johnson. West Ham nenavázal na čtvrteční výhru 3:1 nad Viborgem v úvodním utkání 4. předkola Evropské konferenční ligy a v Premier League je na posledním místě se skóre 0:5.

První branku Leedsu proti Chelsea vstřelil v 33. minutě Aaronson po chybě brankáře Mendyho. Druhý gól domácích přidal o čtyři minuty později Španěl Rodrigo, když se trefil hlavou k levé tyči po centru z přímého kopu.

Skóre uzavřel v 69. minutě Harrison z bezprostřední blízkosti pohotovou dorážkou nepovedené Rodrigovy střely. Šest minut před koncem řádné hrací doby byl vyloučen po druhé žluté kartě hostující Koulibaly.

Šest gólů v Newcastlu

Skóre utkání Newcastle - Manchester City se měnilo už v páté minutě, když hostující Gündogan na malém vápně zkrotil přesný centr Silvy a z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře Popea skákavou střelou doprostřed brány.

Domácí Newcastle vyrovnal po 28 minutách hry prostřednictvím Almiróna, jenž v pádu usměrnil Saint-Maximinův centr za Edersonova záda pravým stehnem.

Vedení na stranu Newcastlu strhl o 11 minut později Wilson pohotovou střelou z prostoru penaltového puntíku špičkou kopačky k pravé tyči branky "Citizens".

Třetí gól domácích přidal Trippier v 54. minutě krásnou ranou z přímého kopu z půlkruhu vápna do levé šibenice.

Hosté z Manchesteru pak bleskurychle vyrovnali. Nejprve se v 61. minutě po skrumáži na malém vápně trefil Haaland a o tři minuty později vyrovnal střelou z první Silva po De Bruyneho průnikové přihrávce do šestnáctky.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Tottenham - Wolverhampton 1:0 (64. Kane), Crystal Palace - Aston Villa 3:1 (7. a 58. Zaha, 71. Mateta - 5. Watkins), Everton - Nottingham 1:1 (88. Gray - 82. Johnson), Fulham - Brentford 3:2 (1. Reid, 20. Palhinha, 90. Mitrovič - 44. Norgaard, 71. Toney), Leicester - Southampton 1:2 (54. Maddison - 68. vlastní Justin, 84. Adams), Bournemouth - Arsenal 0:3 (5. a 11. Ödegaard, 54. Saliba), Leeds - Chelsea 3:0 (33. Aaronson, 37. Rodrigo, 69. Harrison), West Ham - Brighton 0:2 (22. Mac Allister z pen., 66. Trossard), Newcastle - Manchester City 3:3 (29. Almirón, 39. Wilson, 54. Trippier - 5. Gündogan, 61. Haaland, 64. Silva), Manchester United - Liverpool 2:1 (16. Sancho, 53. Rashford - 82. Salah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články