Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

United i potřetí v sezoně skolili Chelsea. Vydra pomohl gólem k výhře Burnley

Hořký večer zažili fotbalisté Chelsea na Stamford Bridge. V dohrávce 26. kola Premier League podlehli 0:2 Manchesteru United, přičemž dva jejich góly neuznal rozhodčí po konzultaci se systémem VAR. Red Devils v součtu s pohárem rivala porazili potřetí v sezoně. Matěj Vydra se trefil poprvé v sezoně a jeho krásný gól přinesl vítězství. Prosadil se na trávníku Southamptonu a rozhodl o výhře svého Burnley 2:1. Liverpool porazil 1:0 Norwich a natáhl svou vítěznou sérii na sedmnáct zápasů. Uspěl Tottenham, gólem v nastavení porazil Aston Villu (3:2).

Anthony Martial slaví gól proti Chelsea
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Salvio Calabrese

Chelsea prodloužila čekání na výhru na čtyři zápasy a zůstala čtvrtá. Naopak Manchester se dočkal vítězství po třech utkáních.

"Reds" se poprvé prosadili v nastaveném čase prvního poločasu, pojistku přidali v 66. minutě. Za Chelsea byl nejblíže regulérnímu gólu Mason Mount, ale z přímého kopu trefil v úplném závěru tyč. Domácím se nepovedla odveta za debakl 0:4 ve vzájemném duelu v úvodu sezony.

Vydra vypálil přesně levačkou pod břevno

Sedmadvacetiletý Vydra skóroval v anglické lize poprvé od září 2018, kdy se trefil proti Bournemouthu. Český útočník vystřídal v 22. minutě za stavu 1:1 zraněného nejlepšího střelce týmu Chrise Wooda.

Po hodině hry si zpracoval na hranici vápna dlouhý míč, druhým dotykem se zbavil obránce a následně ze záklonu napálil míč levačkou nechytatelně k tyči. Vydra odehrál v aktuální sezoně poprvé více než poločas. Šanci dostal i kvůli zranění dalšího útočníka Ashleyho Barnese, který se neobjevil ani v nominaci.

"Doneslo se ke mně, že jsem dal poslední gól před 17 měsíci. Když jsem dnes skóroval, nemohl jsem tomu uvěřit," citoval Vydru klubový web. "Čekal jsem na svou šanci a snažil se být připravený na každý zápas, i když jsem nehrál od první minuty. Dnes se to vyplatilo a přineslo nám to důležité tři body," dodal.

"Cením si Matějova přístupu. Nejen on, ale i další hráči, kteří nedostávají tolik minut, jsou praví profesionálové a kdykoliv jsou připravení týmu pomoct. Dnes jsme si v šatně vítězně zakřičeli i díky jednomu z nich, který tvrdě pracoval v tréninku, aby dnes mohl vstřelit kouzelný gól," uvedl trenér Sean Dyche.

Southamptonu nepomohla k bodům ani patnáctá trefa Dannyho Ingse, který se osamostatnil na třetím místě tabulky střelců. "Saints" potvrdili, že jsou v domácích utkáních nejhorším týmem ligy. Ve 13 duelech inkasovali na stadionu St. Mary's 30 gólů, což je nejhorší bilance v nejvyšší anglické soutěži za posledních 56 let.

Utkání Wolverhampton - Leicester
zdroj: ČT4 autor: Andrew Yates

Blíže k vítězství měli domácí hráči Wolves, ale těsně před přestávkou jim rozhodčí po poradě s videem neuznal gól a po změně stran nemířili v šancích přesně Joao Moutinho ani Raúl Jiménez.

Tottenham rozhodl v nastavení

O triumfu hostujícího Tottenhamu rozhodl až ve čtvrté minutě nastavení Son Hung-Min, který v zápase 26. kola vstřelil dva góly.

Tottenham nezačal dobře a v deváté minutě si dal vlastní branku Toby Alderweireld. Belgický stoper se ale oklepal a ve 27. minutě skóroval i na druhé straně. V nastavení prvního poločasu poslal Spurs do vedení Son Hung-Min. Korejský útočník sice z penalty nepřekonal brankáře Pepeho Reinu, ale z dorážky zaváhání napravil.

Krátce po změně stran vyrovnal Björn Engels, který pak ale těsně před koncem udělal velkou chybu v obraně a rozběhlý Son Hung-Min dramatický duel rozhodl ve prospěch týmu trenéra Josého Mourinha. Aston Villa zůstala v neúplné tabulce sedmnáctá těsně nad sestupovým pásmem.

Arsenal zvítězil po čtyřech remízách v řadě

Triumf Arsenalu režírovala nejdražší posila v historii klubu Nicolas Pépé. Křídelní hráč z Pobřeží slonoviny nejprve v 54. minutě vymyslel gól pro hlavičkujícího Pierra-Emericka Aubameyanga, po kterém šli do vedení. O tři minuty později se Pepé prosadil sám, když zakončil individuální akci osmnáctiletého Bukaya Saky.

Domácí první ligovou výhru od začátku letošního roku v závěru ještě zvýraznili. V poslední minutě zvýšil Mesut Özil po přihrávce Alexandra Lacazettea a střídající francouzský útočník uzavřel skóre v nastavení po další Pépého asistenci. Lacazette přerušil gólový půst, trvající devět soutěžních utkání.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Wolverhampton - Leicester 0:0Southampton - Burnley 1:2 (18. Ings - 2. Westwood, 60. Vydra), Norwich - Liverpool 0:1 (78. Mané), Aston Villa - Tottenham 2:3 (9. vlastní Alderweireld, 53. Engels - 27. Alderweireld, 45.+2 a 90.+4 Son Hung-Min), Arsenal - Newcastle 4:0 (54. Aubameyang, 57. Pépé, 90. Özil, 90.+5 Lacazette), Chelsea - Manchester United 0:2 (45. Martial, 66. Maguire).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články