Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

United hledají dál. Griezmann řekl Mourinhovi, že zůstává v Atléticu

Manchester – Velký přestup se ruší. Antoine Griezmann, francouzský útočník Atlética Madrid, si odchod do Anglie rozmyslel. Ve čtvrtek večer zavolal kouči Manchesteru United Josému Mourinhovi a sdělil mu, že se rozhodl zůstat v Atléticu.

Slavící Antoine Griezmann
zdroj: Reuters autor: MIGUEL VIDAL

Madridský celek má totiž od vedení FIFA na rok zastavené přestupy za porušení mezinárodních pravidel při přestupech fotbalistů do 18 let, což začátkem týdne potvrdila i sportovní arbitráž CAS v Lausanne. Proto by klub jen těžko hledal za nejlepšího střelce evropského šampionátu 2016 náhradu.

Zrušením plánovaného transferu na Britské ostrovy tak Griezmann potvrdil loajalitu ke klubu, v němž se prosadil do špičky světového fotbalu, což nebývá v těchto případech, v nichž jde o peníze až v první řadě, zrovna obvyklé. Fotbalista hned na své rozhodnutí reagoval tweetem: "Teď víc než kdy jindy: Atleti drží spolu."

Šlo tady o hodně slušné peníze, protože Francouz má ve smlouvě výstupní klauzuli 84 milionů liber (2,56 miliardy korun), přičemž po zaplacení mu v Atléticu nemohou v odchodu bránit a United byli podle všeho připraveni tuto částku zaplatit.

Podle informací britského listu nejspíš ke Griezmannovu rozhodnutí hodně přispěla údajná nabídka na dvojnásobné zvýšení platu, který nyní má být téměř 12 milionů liber ročně (366 milionů korun).

Mourinhův zájem o Griezmanna však podle listu The Independent trvá dál a za rok se nejspíš ozve znovu. Teď se ale centrem zájmu portugalského kouče stal Romelu Lukaku, za něhož vedení United nabízí údajně Evertonu 80 milionů liber, ovšem konkurence s plným měšcem nespí a Lukaku prý dá nejspíš přednost mistrovské Chelsea.

Mourinho má na seznamu posil i další velká jména: Alvaro Morata (Real), Andrea Belotti (FC Turín), Kylian Mbappe (Monaco) a Robert Lewandowski (Bayern Mnichov). Koho však do týmu získá, není rozhodně jisté.

Zdroj
ČT sport, The Independent

Hlavní zprávy

Nejčtenější články