Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Umřeli jsme na neproměňování, řekl smolař Piták

Jablonec nad Nisou - Jablonecký kapitán Karel Piták skóroval v pěti předešlých soutěžních zápasech, v úvodním duelu 4. předkola fotbalové Evropské ligy proti Betisu Sevilla ale střelecké štěstí neměl. Neproměnil nejméně tři veliké gólové šance a Severočeši i kvůli tomu smolně prohráli 1:2.

Karel Piták
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Piták si sám nejvíce vyčítal možnost ze závěru první půle, kdy těsně po vyrovnávacím gólu Jana Kopice mohl otočit skóre. "Nějak se to ke mně odrazilo a střílel jsem z otočky. Bylo to z nějakých šesti sedmi metrů. Bohužel jsem to dal přímo na brankáře a ten to ještě stačil vyrazit," řekl Piták.

Samotného ho překvapilo, do kolika šancí se Jablonec dostal. "Čekali jsme, že si vytvoříme tak tři čtyři šance. To, že jsme jich měli tolik, je dobře. Ale bohužel jsme umřeli na neproměňování," uvedl jablonecký kapitán.

Severočeši podle něj byli na favorizovaného soupeře dobře takticky připraveni, i proto chvílemi Betis nečekaně přehrávali. "Věděli jsme, kde jsou zranitelní, a docela jsme toho využívali. Bylo to vyrovnané utkání. Předvedli jsme kvalitní výkon, bohužel to finále chybělo," litoval jablonecký kapitán zmařených příležitostí.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Jablonce po utkání s Realem Betis

Navzdory porážce svůj tým za výkon pochválil. "Je to prohra se ctí. Myslím, že to bylo vidět i na reakcích lidí. Zatleskali nám, poděkovali nám po zápase za výkon," prohlásil Piták. I když Baumit pocestuje k odvetě s nepříznivým skóre 1:2, Piták nic nevzdává.

"Je jasné, že ta šance už není moc veliká. Ale jedeme dál a popereme se o to. Víme, že budeme muset dát dva góly, ale pokusíme se překvapit. Když dáme brzy gól, může se stát cokoliv," dodal Piták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články