Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ukrajinu povede bývalý hvězdný útočník Andrej Ševčenko

Kyjev - Novým trenérem ukrajinské fotbalové reprezentace byl jmenován legendární útočník Andrej Ševčenko. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy za rok 2004 ve funkci nahradil Michajla Fomenka, kterému dělal asistenta na nedávném mistrovství Evropy. To ale Ukrajině vůbec nevyšlo, po třech prohrách a bez jediného vstřeleného gólu vypadla hned v základní skupině.

Andrej Ševčenko
zdroj: Reuters autor: JASON CAIRNDUFF

Devětatřicetiletý Ševčenko patří mezi největší fotbalové hvězdy minulých dvou dekád. Na kontě má pět ukrajinských titulů s Dynamem Kyjev, italskou ligu vyhrál s AC Milán, kterému v roce 2003 vystřílel i triumf v Lize mistrů. Prošel také Chelsea, kde se mu však příliš nedařilo. V roce 2012 ukončil kariéru v Dynamu Kyjev a vrhl se na politickou kariéru.

Angažmá u národního týmu bude pro šestinásobného nejlepšího fotbalistu Ukrajiny první zkušeností v roli hlavního kouče. Dosud si zkusil jen funkci asistenta. Na kontě má však 648 soutěžních zápasů jako hráč na klubové úrovni a 321 gólů. Dalších 111 zápasů a 48 branek přidal za národní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články