Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Ukrajinská krize ovlivnila i fotbal. Dynamo Kyjev bude hrát na Kypru

Kyjev – Kvůli nepokojům v Kyjevě muselo být změněno místo konání utkání osmifinále Evropské ligy mezi Dynamem Kyjev a Valencií. Novým dějiště bude stadion v kyperské Nikósii. Kvůli státnímu smutku k uctění obětí krize, který na čtvrtek vyhlásila ukrajinská vláda, jsou v ohrožení i domácí zápasy Dněpropetrovska s Tottenhamem a Oděsy s Lyonem.

Vstup na stadion Dynama Kyjev
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Thomas Eisenhuth

Změnu dějiště utkání potvrdil prezident Valencie Amadeo Silvo, podle kterého zvítězil zdravý rozum. "Bylo by velice složité hrát ten zápas v Kyjevě. Měli jsme zaručenou bezpečnost, ale situace je nepředvídatelná a ani při nejlepší snaze ji kontrolovat nejde, proto je neutrální hřiště nejlepší variantou," řekl Silvo.

Předzápasové setkání činovníků UEFA a kyjevského Dynama původně podle agentury Unian čtvrteční termín potvrdilo. Valencie však kvůli obavám hráčů o bezpečnost odjezd do Kyjeva odkládala a úspěšně vyjednávala o náhradní variantě.

Krvavé srážky opozičních demonstrantů s policií si v kyjevských ulicích v minulých třech dnech vyžádaly 25 mrtvých a stovky zraněných. Bezpečnostní situace v centru Kyjeva, kde leží stadion místního Dynama, je stále krajně napjatá, k násilným střetům dochází podle ukrajinských médií také v dalších městech na západě i východě země.

Vzhledem ke státnímu smutku, který podle nařízení prezidentské kanceláře vylučuje konání jakýchkoli zábavních a sportovních akcí, jsou ohrožena utkání oděského Černomorce s Lyonem a Dněpropetrovska s Tottenhamem. O případném odkladu těchto zápasů zatím nejsou žádné informace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články