Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ukrajinci se ptají: Kdo nahradí Ševčenka?

Kyjev - V přátelském utkání, které Ukrajinci s českou reprezentací odehrají 15. srpna, se objeví jádro týmu z domácího evropského šampionátu. Trenér Oleg Blochin ovšem bude ve Lvově především hledat náhradu za národního hrdinu Andreje Ševčenka. Ten po turnaji ukončil fotbalovou kariéru, stejně jako se reprezentace vzdal zkušený útočník Andrij Voronin. Trenér Bílek oznámí nominaci v úterý.

Andrej Ševčenko
zdroj: Sipa

Za dva týdny se ve Lvově představí osmnáct z 23 fotbalistů hrajících v červnu na Euru. Blochin bude vpředu spoléhat především na dvojici ze Šachtaru Doněck Děvič - Selezňov, třetím pro útok je Zozulja z Dněpru, který má na kontě jen jeden mezistátní zápas.

Z tradičních opor schází také záložník Milevskij z Dynama Kyjev. Do branky se po vážném zranění hlavy vrací Dikaň ze Spartaku Moskva, ale dlouholetá opora Šovkovskij je po operaci ramena stále mimo hru.

Brankáři: Andrij Dikaň (Spartak Moskva), Andrij Pjatov (Šachtar Doněck), Maxim Koval (Dynamo Kyjev).

Obránci: Olexandr Kučer, Jaroslav Rakickij, Vjačeslav Ševčuk (všichni Šachtar Doněck), Evgen Chačeridi, Taras Michalik (oba Dynamo Kyjev). Bogdan Butko (Mariupol), Evgen Selin (Poltava), Vitalij Madzjuk (Dněpr).

Záložníci: Denis Garmaš, Oleh Gusev, Andrij Jarmolenko (všichni Dynamo Kyjev), Evgen Konopljanka, Ruslan Rotaň (oba Dněpr), Serhij Nazarenko (Simferopol), Anatolij Timoščuk (Bayern Mnichov/Něm.), Taras Stěpaněnko (Šachtar), Roman Bezus (Poltava).

Útočníci: Marko Děvič, Jevgenij Selezňov (oba Šachtar Doněck), Roman Zozulja (Dněpr).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články