Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Ukázali jsme, že nejsme přesycení, radují se z titulu hráči Plzně

Plzeň - Velká euforie zavládla v kabině plzeňských fotbalistů poté, co díky sobotní výhře nad Baníkem Ostrava s předstihem obhájili mistrovský titul a slaví prvoligový triumf už počtvrté za posledních šest let. Velkou radost mají Západočeši i z toho, že ukázali, že jsou schopni nadále potvrzovat svou výkonnost, ačkoli jim v tomto ligovém ročníku veřejnost dlouho nevěřila. Šňůra šestnácti výher však přinesla další významný úspěch do klubové historie.

Mistrovský titul slavící fotbalisté Viktorie Plzeň
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Po zimní přípravě nám nikdo nevěřil, i když jsme vedli o tři body, ale my jsme udělali neuvěřitelnou šňůru, která se asi jen tak někomu nepovede," radoval se záložník Daniel Kolář, který byl u všech čtyř titulů. "Říkalo se, že už jsme přesycení a staří, ale 16 výhrami v řadě jsme ukázali, že to tak rozhodně není," dodal.
 
Právě vítězná série, která překonala rekord Sparty ze sezony 1999/2000, je podle hráčů Plzně jasným důkazem, že je titul ve správných rukou. "Je to zasloužený titul. Po celou sezonu jsme prokazovali dobrou kvalitu," hodnotil záložník Jan Kovařík. "Celou sezonu jsme odehráli dobře. I když tam byly pasáže, kdy se nám nedařilo, tak jsme to urvali. Udělali jsme rekord a můžeme si titul pořádně užít," přidal kapitán Roman Hubník.

Plzeňský kapitán: Na tohle budeme vzpomínat do konce života

Ten se shodl se spoluhráči, že klíčem k mistrovskému titulu byly výhry v zápasech, kdy se týmu herně nedařilo. Právě vydřená vítězství o gól udělaly rozhodující rozdíl. "Začátek jara pro nás nebyl dobrý herně, ale výsledkově jsme to zvládali. Pak jsme se zlepšili i herně. Udělali jsme rekord a to značí, že tým je silný, hlavně má zdravé jádro. A od toho se vše odvíjelo. Na jaře jsme neztratili ani bod, proto teď slavíme a proto jsme poprvé obhájili titul. Tohle je, proč hrajeme fotbal a na co budeme vzpomínat do konce života," uvedl Hubník.

Čtyři hráči byli u všech čtyř titulů - Kolář, Rajtoral, Petržela a Limberský

Ačkoli kvartetu zmiňovaných hráčů ani tento titul nezevšední, někteří z nich přiznali, že emoce už nebyly takové, jako když v roce 2011 slavili poprvé. "Je to krásné, všechny ty tituly jsou bomba. Ale ten první pořád zůstává nejemotivnější," upozornil Petržela. "Dojemný byl i ten loňský pro Mariána Čišovského. Ale titul nikdy neomrzí a pořádně ho oslavíme," doplnil Petržela.
 
První fáze oslav proběhne na společné večeři a hráči Viktorie věří, že si 11. května užijí ještě více, až převezmou pohár pro staronového mistra. "Dáme si večeři a pivko, to k tomu patří. Hrozně si to užíváme. Po tom příštím domácím zápase s Jabloncem to asi bude ještě hezčí, až budeme mít pohár," konstatoval Hubník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články