Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ukázali jsme hladovost po trofejích. Výkon byl téměř dokonalý, chválil Zidane

Skopje – Přesně takový start do sezony si představoval. Možná to dokonce jeho ideální představy překonalo. Kouč Realu Madrid Zinédine Zidane proto po triumfu 2:1 v Superpoháru UEFA nad Manchesterem United zářil spokojeností. Výkon svých svěřenců označil za téměř dokonalý a potěšili ho i v tom, že neztratili hlad po dalších trofejích.

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane s trofejí pro vítěze Superpoháru
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

"Bílý balet" v minulé sezoně ovládl Ligu mistrů, španělskou ligu, klubové mistrovství světa a Superpohár, který po úterním triumfu nad úřadujícím vítězem Evropské ligy obhájil.

"Ukázali jsme, že jsme stále velmi hladoví, vždycky chceme víc. Máme chuť získávat další trofeje a pořád chceme být lepší a lepší. Víme, že každý zápas bude těžší a těžší, protože týmy se na nás budou chtít vytáhnout," řekl Zidane.

Real nastoupil v základní sestavě bez hlavní opory Ronalda, který odehrál až posledních sedm minut, přesto většinu času ovládal hru. Skóre ve 24. minutě otevřel Casemiro, v 52. minutě přidal druhý gól Isco a Romelu Lukaku už dokázal jen snížit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Manchester United

"Byl to téměř dokonalý výkon. První poločas byl fantastický a pak jsme na konci druhého trochu bojovali. Kdybychom dali třetí gól, bylo by po zápase," prohlásil Zidane.

"Nemůžete hrát hodinu a půl na stejné úrovni, to je na fotbale krásné. Čelili jsme určitým těžkým chvílím, ale na druhou stranu jsme měli zápas pod kontrolou. Ani na chvíli jsme se nebáli o vítězství," dodal pětačtyřicetiletý rodák z Marseille.

Jeho svěřenci prohráli tři z posledních čtyř přípravných zápasů před Superpohárem. "Nechtěl bych to porovnávat s přípravou. Dnes jsme byli naprosto koncentrovaní od první do poslední minuty. Chceme v tom pokračovat. Čeká nás velice dlouhá sezona, která bude obtížnější než ta minulá, ale chceme pokračovat v naší úspěšné sérii," dodal Zidane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články