Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ujíždí nám vlak. Proti Ukrajině jsme hráli strašně, zkritizoval Kadeřábek

Nevymlouval se ani se za nic neschovával. Pavel Kadeřábek tvrdě zkritizoval výkon českých fotbalistů v úvodním utkání Ligy národů, když představení při prohře 1:2 s Ukrajinou označil za strašné a katastrofální. Reprezentanti podle něj musejí v dalších zápasech téměř ve všem přidat, jinak je čekají další prohry.

Pavel Kadeřábek
zdroj: Letní olympijské hry autor: Paprskář Pavel

"Je to pro nás velké zklamání, že to nevyšlo výsledkově ani herně. Za poslední dobu už jsme na to tak nějak zvyklí, že furt něco doháníme. Je strašně těžké k tomu něco říkat. Všichni to viděli, že jsme prostě hráli strašně. Řeknu to na rovinu. Bylo to špatné," řekl Kadeřábek.

"Nebudeme se tu chlácholit něčím, že ta druhá půle byla o něco lepší. Sice jo, ale stejně byla hrozná. Budeme se z toho muset oklepat. Samozřejmě je to těžké, když člověk hraje špatně a ještě to nezvládne výsledkově. Kdybychom to aspoň nějak zvládli výsledkově, tak se špatný výkon trochu zacelí," dodal obránce německého Hoffenheimu.

Reprezentanti vedli od čtvrté minuty po gólu Patrika Schicka, ale Ukrajina v nastavení obou poločasů skórovala a stav otočila. "Dobrý vstup jsme měli jen tím, že jsme dali gól, jinak jsme běhali furt bez balonu. To nás pak všechny otráví. Nebyli jsme vůbec nikde, Ukrajinci byli všude první. Když člověk běhá bez balonu, je to logicky frustrující. A když se po 10 minutách dostane k balonu, je těžké s tím něco udělat," uvedl Kadeřábek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Ukrajina

Reprezentantům vůbec nesedlo rozestavení 3-5-2 a kouč Karel Jarolím v poločase přešel na čtyři obránce. "Těžko říct, jestli ten systém byl riskantní, v pár zápasech na reprezentaci jsme to už hráli. Někdy to prostě vyjde, někdy ne. Tentokrát to prostě nevyšlo. Ten systém, ať už je jakýkoliv, se musí pořádně natrénovat. Abychom věděli pořádně, kde běhat," podotkl Kadeřábek.

Reprezentace v poslední době zažívá ústup. "Všichni vidíme, že nám tak nějak pomalu ujíždí vlak. Čím to je? Nemyslím si, že máme špatný tým, je celkem fajn poskládaný. Nezvládáme to ale výsledkově. Pro mě by ani ty výsledky nehrály tolik roli, pro mě bylo spíš hrozným zklamáním to, jak jsme se předvedli na hřišti. To byla katastrofa," uvedl pravý obránce.

Češi si hned na úvod tříčlenné skupiny B1 Ligy národů zkomplikovali boj o prvenství a postup do elitní Ligy A. Naopak jim může hrozit sestup do Ligy C.

"To si zatím nepřipouštíme. Liga národů je postavená na tom, že k sobě hodili týmy, které by měly být výkonnostně vyrovnané. Po jednom zápase nic nevzdáváme. Byl to samozřejmě domácí zápas, který bychom měli vyhrát. Ještě těžší to bude na Ukrajině. Zvládnout se to dá, ale musíme hrát úplně jinak než včera. Jestli budeme hrát jako včera, prohrajeme všechny zápasy," řekl Kadeřábek.

Ještě před říjnovým pokračováním Ligy národů zápasem na Slovensku čeká reprezentanty pondělní přípravný duel v Rusku. "Snažíme se jet dál, kdybychom se v tom babrali, nikdy se z toho nedostanete. Zkusíme další zápas vyhrát a předvést o milion procent lepší výkon. Každý zápas je šance odčinit to, co se vám nepovedlo v předchozím," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články