Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Ujfalušiho Atlético si zahraje s Interem Milán o Superpohár

Monako - Začít sezonu ziskem další trofeje - to je cíl pro fotbalisty Interu Milán a Atlétika Madrid pro páteční zápas o Superpohár v Monaku. Souboje mezi vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy se zúčastní i český obránce Tomáš Ujfaluši, který by neměl chybět v sestavě Atlétika. Pohár založený v roce 1972 na popud nizozemských novinářů ani jeden z letošních uchazečů ještě nikdy nezískal. Navíc to pro ně bude vůbec první vzájemný soutěžní zápas v historii. Role hlavního rozhodčího byla přisouzena švýcarskému sudímu Massimovi Busaccovi, který bude mít čtyři asistenty včetně dvou brankových. Zápas začíná ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT4 a web sportživě.cz.

Superpohár je velkou motivací pro Inter, který zatím ve sbírání trofejí výrazně zaostává za městským rivalem AC Milán. Ten získal tento pohár již pětkrát, naposledy v roce 2007, a je nejúspěšnějším klubem této soutěže. Ale ani Atlético nebere zápas jen jako generálku na novou sezonu. "Pro nás je to zápas roku. Musím pogratulovat Interu k jeho úspěchům z minulé sezony. Je to tým nejvyšší kvality, ale my jsme připraveni ho porazit. Ve skutečnosti uděláme vše pro to, abychom vyhráli," prohlásil Ujfaluši pro italský deník La Gazzetta dello Sport.

Ujfaluši, u něhož se spekuluje o možném návratu do národního týmu, tak bude bojovat o svou druhou trofej s Atlétikem. Přitom prý nechybělo mnoho, aby v utkání o Superpohár chyběl. Vážně totiž zvažoval návrat do Fiorentiny. "Jenže můj oblíbený trenér Cesare Prandelli odešel k národnímu týmu, což rozhodlo. Já jsem v Madridu spokojený a stále mám na rok smlouvu. Teď chci další trofej," dodal odchovanec olomouckého fotbalu.

Atlético se bude spoléhat především na Uruguayce Diega Forlána, nejlepšího hráče nedávného mistrovství světa. "Věřím, že pomohu Atlétiku k vítězství. Inter je sice tým plný hvězd, ale Superpohár je o jediném zápase a my nehodláme naši šanci promarnit," uvedl Forlán.

Inter může mít výhodu v tom, že na jeho lavičce nahradil José Mourinha Španěl Rafael Benítez, který má o Atlétiku dostatek informací i proto, že v minulé sezoně vedl Liverpool. Ten vypadl v semifinále Evropské ligy právě s Atlétikem. Navíc v roce 2005 s Liverpoolem Superpohár vyhrál. "Po odplatě netoužím. V minulé sezoně mělo Atlético určité problémy, ale v Evropské lize ukázalo, že je to velmi silný tým. Navíc se během léta hodně zlepšili. Bude to silný protivník, zápas nemá favorita," míní Benítez. Jeho trenérským sokem bude v pátek Quique Sánchez Flores, vůbec poprvé v historii tak budou o Superpohár bojovat dva španělští trenéři.

Předpokládané sestavy:

Inter Milán: Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - Zanetti, Sneijder, Cambiasso - Panděv, Milito, Eto'o.

Atlético: De Gea - Ujfaluši, Godín, Dominguéz, Filipe - Reyes, Assuncao, Raúl García, Merida - Agüero, Forlán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články