Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ujfaluši skončil v Galatasarayi. Možná se vrátím domů, plánuje

Praha - Tomáš Ujfaluši skončil v tureckém Galatasarayi Istanbul, který neuplatnil opci. Bývalý reprezentant se nyní soustředí na doléčení kolena, poté bude hledat nové angažmá. Pětatřicetiletý hráč nevyloučil ani návrat do Česka.

Ujfaluši přišel do Istanbulu v létě 2011 a podepsal smlouvu na dva roky s opcí. Ta by vstoupila automaticky v platnost, pokud by v minulé sezoně odehrál alespoň 15 zápasů, což se však rodákovi z Rýmařova kvůli vážnému zranění kolena nepovedlo.

"Byl jsem deset měsíců zraněný a ještě bych nestihl přípravu. Proto jsme se dohodli, že to bude lepší ukončit," řekl Ujfaluši, který získal s Galatasarayem dva turecké tituly. Nyní je pro něj prioritou, aby posílil zraněnou nohu natolik a byl tak připraven na další angažmá. "Ještě bych chtěl rok hrát. Dávám si měsíc, maximálně měsíc a půl. Pak bych zvažoval jiné varianty," prohlásil Ujfaluši, s tím, že léčení vidí optimisticky.

Na vrcholový evropský fotbal už se však podle svých slov necítí. "Po roční pauze už tam není ta chuť. Spíš bych volil variantu například Saúdské Arábie nebo by v úvahu připadala i česká liga, pokud budu zdravý a žádná nabídka nepřijde."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články