Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ujfaluši podstoupí operaci zraněného kolene v Praze

Praha – Minimálně půlroční pauza čeká bývalého kapitána fotbalové reprezentace. Operaci zraněného levého kolena se bek rozhodl podstoupit začátkem příštího týdne v Praze. Plastiku přetrženého zkříženého vazu absolvuje zadák Galatasaraye Istanbul podle svého manažera Dalibora Laciny na klinice Centrum léčby pohybového aparátu (CLPA) v pražských Vysočanech.

Ujfaluši dres Galatasaraye delší dobu neoblékne
zdroj: Getty Images autor: Angel Martinez

Čtyřiatřicetiletý obránce si koleno poranil minulý čtvrtek během tréninku, pak po dohodě s vedením Galatasaraye dostal svolení, aby na operaci šel v Praze. "Mohli jsme vybírat z několika nabídek z celého světa, ale pro pražské Vysočany jsme se rozhodli i díky její dobré pověsti. Stejnou operaci zde dvakrát mimo jiné úspěšně podstoupil třeba i Tomáš Sivok, který si péči a servis v CLPA pochvaloval," řekl Lacina.

Ujfaluši měl přetržený zkřížený vaz v koleni už na začátku kariéry, nyní půjde na operační sál s druhou nohou. Stejný problém má také třeba reprezentační záložník Václav Pilař, který zákrok podstoupí v úterý v německém Augsburgu.

Ujfaluši, jenž v minulé sezoně s tureckým velkoklubem slavil mistrovský titul, přijde o celou podzimní část sezony včetně Ligy mistrů, v níž se Galatasaray poměří s Manchesterem United, portugalskou Bragou a rumunskou Kluží. Podle Laciny je pravděpodobné, že Ujfaluši v Praze stráví také podstatnou část rehabilitace. Když všechno půjde podle plánu, k fotbalu by se mohl vrátit během března či dubna, věří manažer. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články