Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ujfaluši ani Jarošík reprezentaci v baráži nepomohou

Praha – Tomáš Ujfaluši ani Jiří Jarošík fotbalovou reprezentaci v baráži s Černou Horou neposílí. Trenér Michal Bílek o nich uvažoval jako o náhradě za vykartované hráče Tomáše Hübschmana a Roman Hubníka. Oba bývalí reprezentanti však o návratu neuvažují, píše deník Sport.

Tomáš Ujfaluši
zdroj: ISIFA/Lidové noviny

"Mluvili jsme o tom, kdo by připadal v úvahu. Jméno Jarošík zaznělo několikrát. Vím ale, že se k tomu sám postavil docela negativně. A padala i jména jako Rozehnal, Grygera a určitě také Ujfaluši," připustil asistent trenéra národního týmu František Komňacký.

Obránce Sparty Jarošík svůj dlouhodobě odmítavý postoj k návratu do reprezentace nezměnil. Podobně na tom byl i Tomáš Ujfaluši, momentálně hrající za Galatasaray Istanbul. Ten si sice nechal pár dní na rozmyšlenou, ale nakonec ústy svého agenta Dalibora Laciny potvrdil svůj negativní postoj.

Hlavičkující Jiří Jarošík
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Manažer národního týmu Vladimír Šmicer se k možným navrátilcům nechtěl vyjadřovat. "Pro baráž počítáme s hráči, kteří jsou k dispozici. U těch, kteří nejsou, respektujeme jejich rozhodnutí," sdělil lakonicky.

Rýsují se tak dvě možné varianty. Na místo Hubníka by mohl naskočit Jan Rajnoch, nebo se na pozici stopera stáhne Michal Kadlec z levé strany, což si vyzkoušel v úspěšném utkání proti Ukrajině, ve kterém český výběr vyhrál 4:0.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články