Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Uhrin: Věřil jsem, ještě jsem s Doněckem neprohrál

Doněck - Čtyřikrát se střetl se Šachtarem Doněck a ani jednou neprohrál. Svou pozitivní bilanci potvrdil trenér Dušan Uhrin mladší i v odvetě 2. kola Evropské ligy, v níž výhrou 2:1 dovedl Plzeň k postupu do osmifinále. Velmi spokojený byl s výkonem svých svěřenců, kteří sice měli štěstí, ale šli mu naproti a tlak soupeře ustáli.

Trenér Dušan Uhrin ml. po zápase
zdroj: ČTK

"Všichni hráči byli výborní, protože chtěli a dřeli. Hráli kolektivně. Co víc si přát, než když mužstvo dělá vše pro to, aby vyhrálo, a brankář je podrží. Bolek chytal výborně," chválil Uhrin po utkání celý tým v čele s brankářem Petrem Bolkem, který zastoupil zraněnou jedničku Matúše Kozáčika. "Věděl jsem, že je Petr připravený, proto mě ani nenapadlo, že by to mohlo být oslabení," dodal.

Proti Šachtaru nastoupil s Temešvárem a Dinamem Tbilisi v přípravných zápasech, nyní dvakrát s Plzní a výsledkem jsou dvě výhry a dvě remízy. "Ještě nikdy jsem se Šachtarem neprohrál a pevně jsem věřil, že můžeme uhrát dobrý výsledek i teď. Samozřejmě jsme měli štěstí, ale musíte být na něj připraveni. Hráči splnili v první půli stoprocentně úplně všechno a já jsem byl s nimi maximálně spokojený," dodal Uhrin.

Plzeň vedla už v poločase 2:0 a soupeř tak musel dát tři góly, definitivně však Uhrin začal věřit až 20 minut před koncem. "Byli jsme pod obrovským tlakem, ale říkal jsem si, že máme zkušené hráče. Trochu naši taktiku nabourala střídání, jelikož se Milanovi Petrželovi udělalo špatně, navíc kluci začali podvědomě bránit. Ale ustáli to," hodnotil.

Postup přes jednoho z favoritů Evropské ligy a vítěze Poháru UEFA z roku 2009 bere jako jeden ze dvou největších úspěchů kariéry. Považuje si ho stejně jako postupu přes Marseille s fotbalisty Mladé Boleslavi do 2. kola Poháru UEFA v roce 2006. "Je to podobné. Tehdy to bylo také hodně těžké. Přivezli jsme si špatný výsledek (0:1), ale doma jsme to otočili a vyhráli 4:2. Takže si toho cením stejně," prohlásil.

Výhrou nad Šachtarem Uhrin fanouškům dokázal, že pod ním Plzeň neztratila nic na síle, poté co v prosinci přišla o úspěšného kouče Pavla Vrbu. Sám Uhrin to však tak nebere, přestože s Plzní vyhrál všechny tři úvodní jarní zápasy a vyřadil silného soupeře. "Mám za sebou jen tři zápasy a to nic není. Takže nechci mluvit o tom, jestli mi vyšel úvod angažmá. Zeptejte se mě za půl roku. Samozřejmě jsem spokojený, už jsem to v duchu oslavil. Je to krásný pocit a za to to stojí," řekl Uhrin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články