Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Uhrin: Soupeř je velmi kvalitní. Nám ale pomohou fanoušci

Plzeň - Na podporu svých fanoušků do značné míry spoléhá trenér Plzně Dušan Uhrin. Před odvetou předkola s Petrolulem Ploješť sice očekává znovu silný výkon soupeře, nicméně věří, že kvalita jeho svěřenců nakonec převáží. Uhrin rovněž nepředpokládá mnoho změn v sestavě oproti poslednímu ligovému utkání, vrátit by se do základní jedenáctky ale měl Pavel Horváth.

Dušan Uhrin ml.
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Tlak bude na obě mužstva, protože oba chceme postoupit. My ale máme výhodu domácího prostředí a ta výhoda je veliká. Alespoň očekávám, že nás fanoušci podpoří," řekl Uhrin. Ploješť v tomto roce venku vyhrála jen třetinu zápasů. Naopak Plzeň je v domácím prostředí velmi silná a v Doosan Areně prohrála naposledy loni v listopadu s Bayernem Mnichov. 

Ani tentokrát nechce Uhrin čekat na to, co předvede soupeř, a chce po svých svěřencích, aby byli aktivní. "Soupeř je velmi kvalitní, ale bude záležet na nás, jak se bude utkání vyvíjet. Určitě budeme chtít skórovat a Ploješť musí dát gól, takže očekávám velmi kvalitní utkání," uvedl kouč.

  • "Rumuni jsou silní a stát se může cokoli. Po těch bohatých letech je od nás obrovské očekávání. Já byl u všeho, takže vím, že kromě výkonů při nás stálo vždy i štěstí. Ale šli jsme mu naproti a to musíme znovu," míní záložník Daniel Kolář.
Sport
zdroj: ČT4

Také Ploješť se o víkendu dobře naladila vysokou výhrou 4:1. "Ale vyhrála doma. Teď to bude úplně jiné utkání. Ploješť v tom utkání nastoupila v trochu jiné sestavě než proti nám, což mi trochu napovědělo, jak by mohli hrát u nás," řekl Uhrin.

V posledních zápasech se snažil stabilizovat sestavu, takže se dá očekávat, že už do ní příliš zasahovat nebude. Do základní jedenáctky by se měl pouze vrátit kapitán Pavel Horváth, který proti Jablonci odpočíval. "Nějaké změny asi budou. Uvidíme, jak na tom hráči budou po posledním tréninku," dodal Uhrin.

  • "Je to jeden z nejsilnějších soupeřů, co jsme v předkolech měli. Hlavně směrem dopředu. U nich jsme začali s velkým respektem a chvíli trvalo, než jsme se dostali do hry. Musíme je doma zaměstnat, aby neměli čas útočit," naznačil Pavel Horváth taktiku.
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy