Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Uhrin: Prohra s Ústím nás neovlivní. Proti Spartě chceme vyhrát

Praha – Úterní generálka na derby jim vůbec nevyšla, když v poháru dostali od Ústí "čtyřku" a vypadli. Fotbalisté Slavie však věří, že je překvapivá porážka v derby neovlivní a rivala ze Sparty dokáží po pěti porážkách v řadě porazit. "Tady není favorit. Sparta je před námi v tabulce, ale my hrajeme na domácím hřišti a chtěli bychom vyhrát," prohlásil před nedělním duelem trenér sešívaných Dušan Uhrin mladší.

Ilustrační foto

Červenobílí půjdou do šlágru nejvyšší soutěže v lepším rozpoložení než v minulých letech, protože vyhráli tři z posledních čtyř kol a v zádech mají nové majitele – čínskou finanční a energetickou společnost CEFC a miliardáře Jiřího Šimáněho.

"To, že máme nové majitele, by nemělo mít na zápas zásadní vliv. Ale je pravda, že v předchozích letech jsme do derby vstupovali jako výrazný outsider. Ta propast v tabulce byla větší, možná i výkonností rozdíl. Dneska je ta situace trochu jiná," řekl kapitán Martin Latka.

"Ale až zápas ukáže, jak na tom jsme. Těžký zápas nás prověří. Doufám, že navážeme na hru z předchozích ligových zápasů. Pokud podáme výkon na hranici našich možnosti, díky tomu budeme mít šanci na úspěch. Strašně rád bych zase poznal pocit vítězství v derby," doplnil stoper, který den po utkání oslaví 31. narozeniny.

Červenobílí jsou přesvědčeni, že je nepoznamená úterní porážka 2:4 v poháru v Ústí. "Pevně věřím, že nás to neovlivní. Hráli jsme v trochu jiné sestavě, i když to nikoho neomlouvá. Dostali jsme čtyři branky, to se nám předtím nestalo snad v žádném utkání. Nějaký výstup z toho máme, ale derby je úplně o něčem jiném. Musíme ukázat, že to byl incident," uvedl trenér Dušan Uhrin mladší.

"Tady není favorit. Sparta je před námi v tabulce, ale my hrajeme na domácím hřišti a chtěli bychom vyhrát. Klíčem je odehrát to s maximální zodpovědností a koncentrovaností. Jestliže tam bude byť jen jeden hráč, který nebude hrát na sto procent, proti Spartě to nebude stačit," doplnil kouč.    

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané i slávisté jsou na derby nažhaveni

Červenobílé požene vpřed plný stadion, vyprodáno bylo už v pondělí. "Osobně se moc těším. Doufám, že v budoucnu naší předvedenou hrou a výsledky zaplníme Eden častěji," přál si Latka.

Příznivci, kteří se nedostanou do hlediště, budou moci sledovat zápas na velkoplošné obrazovce ve fanzóně u stadionu. Program v ní odstartuje už v 10:00 a fanoušci si budou moci vyzkoušet netradiční fotbalpool, což je sport kombinující fotbal a kulečník. Hodinu před výkopem ve 14:00 začne na stadionu koncert dua z kapely Eddie Stoilow.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články