Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Uhrin bude trénovat AEL Limassol

Limassol - Dušan Uhrin mladší se stal trenérem kyperského fotbalového celku AEL Limassol. Smlouvu podle dostupných zdrojů podepsal na dva a půl roku a v novém působišti už vedl večerní trénink. Dvaačtyřicetiletý kouč, který před Vánocemi skončil v Mladé Boleslavi, si vyzkouší angažmá v týmu, kde získal už v sezoně 1988/89 pohárovou trofej jeho otec Dušan Uhrin starší. Český kouč už na klubovém webu naznačil, že chce v Limassolu zavést svůj oblíbený systém 4-4-2 a naplánoval si s každým hráčem ještě před Novým rokem individuální pohovor.

Právě skutečnost, že zde uspěl už kouč vicemistrů Evropy, byla podle klubového webu jedním z důvodů, proč Uhrin mladší na nabídku kývl. Limassol hledal trenéra poté, co na začátku týdne vyhodil po půlročním angažmá Izraelce Nira Klingera. Pětinásobný mistr země je v tabulce kyperské ligy šestý, když prohrál tři z předchozích čtyř ligových zápasů, a na vedoucí Apoel ztrácí devět bodů.

Uhrin se vydal na zahraniční štaci podruhé. Předloni odešel do rumunského Temešváru, letos na jaře krátce vedl společně s Alešem Jindrou i Kluž.

Tradiční kyperský celek si českého kouče vybral již popáté. Vedle otce a syna Uhrinových zde trénovali také František Havránek, Vladimír Švec a František Cipro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články