Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

UEFA zavedla nové regule, v evropských pohárech přibude možnost čtvrtého střídání

Evropská fotbalová unie UEFA se rozhodla změnit pravidla pro Ligu mistrů a Evropskou ligu. Od příští sezony 2018/19 zavede možnost čtvrtého střídání. Trenéři však budou moci využít novinku pouze v jarním play-off a jen během prodloužení. Od příštího ročníku budou navíc kluby oprávněny ve vyřazovací části LM a EL nasadit až tři fotbalisty, kteří na podzim hráli skupinovou fázi stejné soutěže za jiný tým. 

Timo Werner a Mario Gómez
zdroj: imago sportfotodienst autor: HORSTMUELLER GmbH

Kvůli dosavadním regulím například už v tomto ročníku LM nemůže za Barcelonu nastoupit zimní posila z Liverpoolu Philippe Coutinho.

UEFA také výlučně pro finále LM, EL a zápas evropského Superpoháru rozšířila soupisky týmů z 18 na 23 hráčů. Na lavičce tak bude moci sedět dvanáct místo původních sedmi náhradníků.

Potvrzeny byly i nové časy začátků utkání LM. Ze současných 20:45 budou výkopy posunuty na 21:00, dva úterní a dva středeční duely v základních skupinách nicméně odstartují už v 18:55. Vyřazovací fáze LM se bude hrát jednotně od 21 hodin. Zápasy v podzimní části EL začnou v 18:55 a ve 21:00, pro jarní play-off bude i v této soutěži platit pozdější čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články