Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

UEFA začala disciplinární řízení s týmy, které se nezřekly Superligy

Projekt jménem Superliga skončil dříve, než začal, ale UEFA nad ním nechce jen tak mávnout rukou. Evropská fotbalová asociace zahájila disciplinární řízení s Realem Madrid, Barcelonou a Juventusem Turín. Poslední tři z dvanácti elitních klubů se totiž dosud kontroverzního projektu nezřekly a podle UEFA nejspíš porušily pravidla a hrozí jim i vyřazení z Ligy mistrů.

Fotbal na rozcestí: UEFA vs. Superliga
zdroj: Reuters autor: Dado Ruvic

UEFA oznámila, že inspektoři etické a disciplinární komise dokončili vyšetřování možného porušení právního rámce ze strany Realu Madrid, Barcelony a Juventusu v souvislosti s projektem Superligy. "Další informace budou zveřejněny v pravý čas," uvedla UEFA v prohlášení.

Projekt elitní soutěže, která měla mít samostatné financování, ohlásilo v dubnu 12 předních evropských klubů. Po vlně kritiky od fanoušků, hráčů i funkcionářů se však Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atlético Madrid, AC Milán a Inter Milán stáhly a zůstávají v soutěžích UEFA.

Ta jim za trest od příští sezony zkrátí příjmy o pět procent a navíc se budou muset kluby složit na 15 milionů eur (385 milionů korun), které vedení evropského fotbalu použije na rozvoj fotbalové mládeže a amatérů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články