Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

UEFA příští týden odloží Euro na rok 2021, píše L'Equipe

Letní fotbalové mistrovství Evropy bude podle francouzského listu L'Equipe kvůli pandemii koronaviru odloženo na rok 2021. UEFA definitivně rozhodne v úterý, kdy vše projedná se všemi 55 členy. Jednání se uskuteční formou videokonference a řešit se bude i budoucnost domácích i evropských soutěží. Při odkladu ME by přicházelo v úvahu, že by se soutěže dohrály v létě.

Aleksander Čeferin
zdroj: ČTK/AP autor: Gregorio Borgia

Kvůli šíření koronaviru se tento týden odehrály osmifinálové odvety Ligy mistrů Valencia - Atalanta a PSG - Dortmund bez diváků. Příští týden se takto mají uskutečnit i zápasy Barcelona - Neapol a Bayern Mnichov - Chelsea.

Naopak nedojde na souboje Manchester City - Real Madrid a Juventus Turín - Lyon. Real i Juventus totiž musí do karantény. Jeden z basketbalistů "Bílého baletu" měl pozitivní test na koronavirus a to samé se přihodilo i fotbalovému obránci Juventusu Danielu Ruganimu. V karanténě je rovněž Inter Milán, který v neděli s turínským celkem hrál.

Dnešní úvodní osmifinále Evropské ligy Inter - Getafe stejně jako souboj Sevilla - AS Řím UEFA ve středu odložila. Bez diváků se uskuteční klání Olympiakos - Wolverhampton a Linec - Manchester United. Naopak příští týden v Basileji se nesmí hrát ani za zavřenými dveřmi odveta mezi domácím týmem a Frankfurtem.

Onemocnění COVID-19 významně narušilo také chod domácích soutěží po celé Evropě. Ve francouzské a německé soutěži se bude pokračovat bez diváků, ve Španělsku se následující dvě kola neuskuteční a v Itálii se nesmí hrát minimálně do 3. dubna. Podle deníku The Times se před prázdným hledištěm začne hrát i anglická Premier League.

V České republice Ligová fotbalová asociace až do odvolání nouzového stavu odložila veškerá střetnutí první a druhé ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články