Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

UEFA potrestala Spartu za rasistické projevy publika uzavřením "kotle"

Praha – Senzační vítězství fotbalistů pražské Sparty nad Interem Milán (3:1) má pro letenský tým nemilou dohru. Disciplinární komise UEFA totiž na svém zasedání uložila celku z hlavního města za údajné rasistické pokřiky trest v podobě uzavření sektorů H37 – H40, tedy prostorů tzv. kotle při následujícím domácím utkání Evropské ligy proti izraelskému Hapoelu Beer-Sheva.

Sport
zdroj: ČT4

"Klub důrazně žádá fanoušky, aby se při všech utkáních AC Sparta Praha zdrželi jakýchkoli hanlivých pokřiků, či skandování, které může být považované za rasistické. UEFA považuje "hučení" na hráče i rozhodčí za rasistický projev, ať jsou jakékoli barvy pleti, či vyznání. Mezinárodní asociace při opakování prohřešku přistupuje k uzavření celého stadionu," stojí v oficiálním prohlášení na klubovém webu.

Sparta rovněž informovala fanoušky, kteří už vlastní vstupenky do výše zmíněných sektorů, že mohou projít obvyklými turnikety, ale budou směřováni do spodních sektorů, do nichž se již lístky prodávat nebudou.

Úřadující český vicemistr nepyká za fanoušky v tomto roce poprvé. Po březnovém duelu s italským Laziem Řím jej UEFA vyšetřovala kvůli používání pyrotechniky, o měsíc později platil 30 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu a nevhodné chování části publika během derby se Slavií.

V živé paměti má každý fotbalový divák také zběsilý běh sparťanských "fanoušků" na hrací plochu opět po utkání s odvěkým rivalem, které se odehrálo koncem září, kvůli němuž byla část stadionu uzavřená již během nedělního zápasu proti Jihlavě.

Pohárové střetnutí proti izraelskému soupeři čeká svěřence Davida Holoubka ve čtvrtek 3. listopadu od 21:05.

Zdroj
ČT sport, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články