Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

UEFA plánuje prodloužit reprezentační srazy, aby se mohla odehrát odložená utkání

Mezistátní fotbalové zápasy, které musely být kvůli koronaviru zrušeny, by se mohly odehrát příští rok v březnu a v září. Evropská fotbalová unie (UEFA) po zasedání výkonného výboru oznámila, že plánuje rozšířit oba reprezentační termíny tak, aby v nich bylo možno odehrát tři zápasy místo dvou.

zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Stejné opatření už bude se souhlasem FIFA platit pro reprezentační okna v říjnu a listopadu. Navíc výkonný výbor schválil, že možnost pěti střídání v jednom zápase bude v reprezentačních i klubových soutěžích UEFA platit až do konce sezony 2020/21.

Liga národů by měla vyvrcholit od 6. do 10. října 2021. Finálový turnaj by mohla uspořádat Itálie, Nizozemsko či Polsko.

Výkonný výbor rovněž přeložil svůj kongres v příštím roce z Minsku do Švýcarska. Předseda Aleksander Čeferin oznámil, že kvůli aktuální epidemiologické situaci budou v sídle UEFA probíhat v příštích šesti měsících všechna zasedání.

Kvůli chystanému březnovému kongresu v Bělorusku čelila UEFA v poslední době velké kritice ze strany organizací na ochranu lidských práv. V zemi už řadu týdnů probíhají demonstrace proti autoritářskému prezidentovi Alexandru Lukašenkovi, který protesty proti výsledku prezidentských voleb potlačuje za pomoci ozbrojených sil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články