Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

UEFA odložila finále Ligy mistrů i Evropské ligy, zatím na neurčito

V době rušení a odsouvání sportovních akcí kvůli pandemii koronaviru odložila UEFA také všechna finále tohoto ročníku pohárů včetně Ligy mistrů. Že se závěrečné zápasy nebudou moci odehrát v původních květnových termínech, bylo prakticky jasné už od minulého týdne, kdy vedení Evropské fotbalové unie přerušilo všechny své soutěže. Nové termíny zatím určeny nebyly.

Pohárová sezona by se měla protáhnout nejméně do června. Finále Ligy mistrů se mělo hrát 30. května v Istanbulu, souboj o trofej v Evropské lize měl proběhnout o tři dny dříve v Gdaňsku. Odloženo bylo i finále Ligy mistryň, které byla naplánováno na 24. května ve Vídni.

UEFA už minulé úterý pozastavila své soutěže, kdy zároveň na příští rok odložila evropský šampionát, který se měl hrát od 12. června do 12. července.

Liga mistrů i Evropská liga byly přerušeny v osmifinále. UEFA chce poháry za každou cenu dohrát a věří, že jí k tomu pomohou volné termíny, které získala přesunutím Eura. Podle médií je jednu z možných variant, že by celkový vítěz vzešel z Final Four pro semifinalisty.

UEFA minulý týden po videokonferenci se zástupci všech 55 členských zemí ustanovila zvláštní pracovní skupinu, která už začala analyzovat kalendář a dostupné možnosti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články