Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Udinese Slavii přesvědčilo. Za Baráka zaplatí 80 milionů, přesun se uskuteční v létě

Praha – Přání Antonína Baráka přestoupit do Udinese Calcio se stane skutečností. Italský celek po dlouhých námluvách přesvědčil Slavii, aby českého reprezentanta prodala. Celý obchod vyjde na více než 80 milionů. Dvaadvacetiletý záložník však ještě jarní část sezony odehraje v dresu sešívaných, na Apeninský ostrov se přesune až v létě.

Antonín Barák
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Posledních pár měsíců je pro Antonína Baráka přímo pohádkových. Na konci jara se probojoval do základní sestavy Slavie, na podzim se stal tahounem sešívaným a odbyl si premiéru v seniorské reprezentaci v přípravě proti Dánsku a nyní se talentovaný záložník dočkal velkého přestupu do ciziny.

Střelce tří podzimních ligových branek totiž po dlouhých námluvách získalo Udinese, kde v současnosti působí jiný mladý bývalý slávista Jakub Jankto a za které nastupovali třeba Marek Jankulovski či Tomáš Zápotočný.

Dlouho to přitom vypadalo, že Barák do v současnosti desátého týmu Serie A nakonec nepřestoupí. Slavia odmítla několik nabídek Italů, ovšem poslední z nich Pražany už přesvědčila. Černobílí za mladého záložníka zaplatí více než 80 milionů a jarní sezonu ho nechají ještě odehrát v Edenu.

Je nám líto, video expirovalo.
Přestup Baráka do Udinese vyjde na více než 80 milionů

"Pro nás bylo nepředstavitelné, že bychom o hráče přišli před jarní sezonou a nabídku tohoto typu jsme bezprostředně odmítli. Udělali jsme maximum proto, abychom hráče základní jedenáctky týmu udrželi. Současně jsme se rozhodli, byť hodně neradi, akceptovat přání hráče splnit si svůj sen jít hrát do italské ligy a dokonce přímo do Udinese. Tonda si přál porvat se s klubem o mistrovský titul a požádal o uvolnění v letním přestupovém termínu. Představenstvo klubu hráče dnes v noci na mimořádném zasedání uvolnilo k termínu 1. 7. 2017," prohlásil pro web Slavie předseda slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík.

Dalším faktorem, který uspíšil rozhodnutí sešívaných, bylo i to, že Udinese zaplatí za hráče v létě celou částku, nikoliv po splátkách, což Slavii umožní peníze investovat do získání náhrady a doplnění týmu.

"Bylo to možná nejtěžší rozhodnutí, které jsem v klubu udělal. Tonda má v hlavě srovnáno, proč chce do Udinese a my jsme ho již nedokázali přesvědčit pro vizi Slavie, kterou chceme budovat. Nebylo to o penězích. Současně platí, že my nebudeme držet hráče proti jejich vůli. Odchod v létě je dobrý kompromis, který nám umožní najít za hráče odpovídající náhradu," řekl Tvrdík.

Slavia na obchodu každopádně vydělá. Baráka před rokem v zimě koupila z Příbrami za desetinu ceny, kterou za něho italský celek nyní zaplatí.

Barák odchodem do Serie A završí skvělé období kariéry. Ještě na jaře 2015 kopal druhou ligu za Vlašim. Od té doby v dresu Příbrami a Slavie odehrál v nejvyšší soutěži 36 utkání s bilancí 10 gólů a na jaře by měl být jednou z klíčových postav v boji sešívaných o titul.

Levonohého fotbalistu ještě před přesunem do Udinese čeká jedna velká akce. V červnu by měl být součástí české reprezentace do 21, která se v Polsku zúčastní mistrovství Evropy.

Zdroj
slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články