U brazilské reprezentace skončil trenér Menezes

Sao Paulo - Trenér brazilské fotbalové reprezentace Mano Menezes byl odvolán. Nový kouč pětinásobných mistrů světa bude jmenován začátkem ledna. Média za favority na uprázdněné místo považují Luize Felipeho Scolariho, jenž v roce 2002 dovedl Brazílii k jejímu dosud poslednímu titulu. Hovoří se také o kouči Corinthians Titeovi a Muricyu Ramalhovi ze Santosu. Debut si nový lodivod odbude 6. února v přípravném utkání ve Wembley proti Anglii.

Luis Menezes s brazilskými fotbalisty
zdroj: Getty Images

Menezes tým převzal v roce 2010 po Carlosi Dungovi, jenž s Brazílií došel na mistrovství světa v Jihoafrické republice do čtvrtfinále. Padesátiletý Menezes byl kritizován za vyřazení na loňském jihoamerickém šampionátu a také za neúspěch na letošních olympijských hrách v Londýně, kde Brazílie nedosáhla na premiérové zlato.

Ředitel národních týmů Brazilské fotbalové konfederace Andres Sanchez uvedl, že Menezes byl odvolán kvůli tomu, že svazový prezident chce nový impulz. "Nemyslím, že skončil kvůli negativním výsledkům. Kdyby to byl ten případ, tak bychom ho vyhodili loni. Prezident prostě chce změnit způsob, jakým se věci dělají," dodal Sanchez před novináři v Sao Paulu.

Menezes, jenž měl Brazílii vést na domácím mistrovství v roce 2014, stál naposledy na lavičce "kanárků" ve středu. V souboji ligových výběrů dovedl Brazílii k vítězství v takzvaném "superclásiku" nad největším rivalem z Argentiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články