Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ty chceš střídat? Klinsmann vyhodil Johnsona z reprezentace USA

Harrison (USA) - Trenér fotbalové reprezentace USA Jürgen Klinsmann překvapivě vyhodil z týmu zkušeného obránce Fabiana Johnsona. Naštval ho v zápase o postup na Pohár FIFA, když si v prodloužení řekl o střídání, aniž byl zraněný. Američané chvíli nato inkasovali a prohráli s Mexikem 2:3.

Jürgen Klinsmann
zdroj: imago sportfotodienst

"Vyměnili jsme si pár slov a pak jsem ho poslal domů, aby mohl přehodnotit svůj přístup k týmu," vysvětlil Klinsmann, sám bývalý skvělý útočník. S ostatními hráči se připravuje na dnešní přípravný duel s Kostarikou v Harrisonu.

Mnichovský rodák Johnson, jenž má na kontě 40 startů za reprezentaci a hraje bundesligu za Borussii Mönchengladbach, ho dopálil ve 111. minutě. "Řekl si o střídání, že už nemůže a má strach, že se zraní. Jenže v tu chvíli zraněný nebyl. Jen mu trochu tuhnul sval, to je normální," řekl Klinsmann.

Johnson byl do září pět týdnů na marodce se svalovým zraněním. Sobotní potíže s tím však nesouvisely. Když defenzivního hráče stáhl ze hřiště, vyčerpal poslední střídání, a kdyby došlo na penalty, nemohl by nasadit do branky specialistu Nicka Rimanda. "V takových situacích právě drobné detaily rozhodují zápasy," zlobil se Klinsmann. Mexičané se díky výhře kvalifikovali na Pohár FIFA 2017 do Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články