Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Twente porazilo Steauu, Valencie vyřadila Stoke

Praha - Přemožitel plzeňských fotbalistů Schalke si v osmifinále Evropské ligy zahraje proti Twente Enschede. Nizozemský vicemistr ve 2. kole vyřadil Steauu Bukurešť po dvou výhrách 1:0. Postoupil také PSV Eindhoven, kterému k vítězství 4:1 nad Trabzonsporem nechtěně pomohl penaltovým zákrokem český obránce Ondřej Čelůstka. Dál jde také Manchester United navzdory porážce 1:2 s Ajaxem.

Twente sehrálo se Steauou dva vyrovnané zápasy, ve kterých nedovolilo soupeři vstřelit gól. První utkání rozhodl mladík John, dnes postup Twente potvrdil Chadli, který využil hrubé chyby brankáře Tatarusanua v rozehrávce.

Další nizozemský klub Ajax Amsterodam sice jako teprve třetí tým od roku 2001 dokázal zvítězit na hřišti Manchesteru United, ani to mu však na postup nestačilo. Domácí už v 6. minutě vedli po gólu Hernándeze a Ajax v tu chvíli potřeboval vstřelit tři branky. Nakonec dal jen dvě zásluhou Ozbilize a Alderweirelda, Manchester v dramatické koncovce postup uhájil.

V osmifinále se objeví hned dva nizozemské kluby. Eindhoven bez potíží vyřadil Trabzonspor. Turecký celek potřeboval po úvodní prohře 1:2 v Eindhovenu vyhrát o dvě branky, ovšem jeho naděje zhasla už v 15. minutě. Čelůstka se nechal přesprintovat Mertensem a při snaze odkopnout míč ho fauloval. Sám postižený následně proměnil pokutový kop.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropská liga UEFA

Eindhoven si vypracoval tříbrankový náskok a Trabzonsporu nepomohlo ani snížení Yilmaze. Těsně před pauzou uviděl červenou kartu brankář Zengin a Eindhoven poté zápas v klidu dovedl k výhře 4:1. Dvěma góly se na ní podílel Matavž.

Kromě Čelůstky končí také Tomáš Jirsák z Wisly Krakov, která vypadla se Standardem Lutych. Oba duely skončily remízou, ovšem ve prospěch belgického klubu hrál gól vstřelený na hřišti soupeře, zatímco v Lutychu se dnes hrálo 0:0. Dál jde Udine, do jehož kádru patří zraněný Matěj Vydra. Přes PAOK Soluň postoupilo po výsledcích 0:0 a 3:0.

Nevedlo se ani Liboru Kozákovi, který nastoupil v základní sestavě Lazia Řím, ale smazat manko 1:3 z prvního duelu s Atlétikem Madrid se mu nepovedlo. Postoupily také dva španělské celky Bilbao a Valencie. Především Bilbao se na postup hodně nadřelo, když po prohře 1:2 na půdě Lokomotivu Moskva potřebovalo doma vyhrát. Po hodině hry viděl červenou kartu Amorebieta, i v oslabení se však dokázal Athletic prosadit. Už dvě minuty poté zařídil postupový gól Muniain.

Odvetná utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Valencie - Stoke 1:0 (1:0)
Branka: 24. Jonas. První zápas 1:0, postoupila Valencie.

Bilbao - Lokomotiv Moskva 1:0 (0:0)
Branka: 62. Muniain. ČK: 60. Amorebieta (Bilbao). První zápas 1:2, postoupilo Bilbao.

Twente Enschede - Steaua Bukurešť 1:0 (1:0)
Branka: 28. Chadli. První zápas 1:0, postoupilo Twente.

PAOK Soluň - Udine 0:3 (0:2)
Branky: 6. Danilo, 15. Floro Flores, 51. Domizzi z pen. První zápas 0:0, postoupilo Udine.

PSV Eindhoven - Trabzonspor 4:1 (3:1)
Branky: 31. a 53. Matavž, 15. Mertens z pen., 38. Strootman - 43. Yilmaz. ČK: 44. Zengin (Trabzonspor). První zápas 2:1, postoupil Eindhoven.

Bruggy - Hannover 0:1 (0:1)
Branka: 21. Diouf. První zápas 1:2, postoupil Hannover.

Standard Lutych - Wisla Krakov 0:0
ČK: 62. Nuněz (Wisla). První zápas 1:1, postoupil Standard.

Besiktas - Braga 0:1 (0:1)
Branka: 25. Lima. První zápas 2:0, postoupil Besiktas. 
    
Manchester United - Ajax Amsterodam 1:2 (1:1)
Branky: 6. Hernández - 38. Ozbiliz, 87. Alderweireld. První zápas 2:0, postoupil Manchester. 
    
Sporting Lisabon - Legia Varšava 1:0 (0:0)
Branka: 84. Fernández. První zápas 2:2, postoupil Sporting. 
    
Metalist Charkov - Salcburk 4:1 (1:0)
Branky: 28. vlastní Hinteregger, 62. Cristaldo, 63. Blanco, 87. Marlos - 57. Jantscher. První zápas 4:0, postoupil Metalist. 
    
Olympiakos Pireus - Kazaň 1:0 (1:0)
Branka: 14. Džebúr. První zápas 1:0, postoupil Olympiakos. 
    
Anderlecht Brusel - Alkmaar 0:1 (0:0)
Branka: 54. Martens. První zápas 0:1, postoupil Alkmaar. 
    
Atlético Madrid - Lazio Řím 1:0 (0:0)
Branka: 48. Godin. První zápas 3:1, postoupilo Atlético.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články