Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Tvrdý trénink reprezentantům svědčí. Čekají je duely s Austrálií a Nigérií

Českou fotbalovou reprezentaci čeká přesun do Rakouska, kde svěřenci Karla Jarolíma odehrají přípravné duely s Austrálií a Nigérií. Český trenér hráče nešetří a naordinoval jim hned dva tréninky. Do Rakouska odcestuje tým ve středu.

Filip Novák (vlevo) a Ondřej Čelůstka na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Dnes jsme potrénovali kvalitně a těžce a ještě nás čeká další trénink odpoledne. Bude to zítra zajímavé, jak se kdo bude cítit a jak kdo ucítí nohy," řekl Filip Novák. "Já jsem naštěstí zvyklý na to vedro z Turecka, pro mě to zas takový rozdíl není," ví bek Trabzonsporu.

Zatímco hráčům z české ligy skončila sezona v sobotu, většina legionářů měla volno. "Vypnul jsem po skončení sezony v Turecku od fotbalu, ale i na dovolené jsem musel pracovat, protože jsem nechtěl přijít v nějakém zanedbaném stavu. Hned jak skončila sezona, mi blikl mail a tam jsem měl přímo nachystané, co mám každý den dělat. Chodil jsem běhat," uvedl.

"Teď jsme na tréninku do toho naskočili a dostali jsme trošku zabrat, aby si tělo zase zvyklo. Každý měl volno jinak dlouhé, já skoro 14 dní, takže jsem se minulý týden udržoval ještě v Ostravě. Na člověku je i ten týden poznat, že to není úplně ono. Navíc to vedro tomu nepomáhá," dodal brankář německých Brém Jiří Pavlenka.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím řeší na přípravu s Austrálií a Nigérií sestavu

Už v pondělí večer přišla první příprava před utkáním s Austrálií, které reprezentaci čeká v Rakousku v pátek. "Rozebrali jsme si jejich hru, jejich slabiny i silné stránky. Je to tradiční účastník mistrovství světa. Záleží, v jakém budou hrát rozestavení. Bude to od nich takový poctivý fotbal, nedají nám prostor a nic zadarmo," prohlásil Novák.

Tým odcestuje ve středu. Po pátečním utkání s Austrálií čeká reprezentanty příští středu souboj s Nigérií. "Myslím, že to budou dobré prověrky. Oba týmy budou hrát na MS, vezmou ty zápasy určitě prestižně. Je to pro ně poslední test, každý se bude chtít ukázat trenérovi, aby na MS hrál. Uvidíme, jak na tom jsme ve srovnání s těmi, co postoupili," dodal Pavlenka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články