Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Tvrdík: S podzimem cítíme úplnou spokojenost, ale nesmíme ztratit pokoru

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík označil uplynulý podzim za nejhezčí půlsezonu, jakou zažil za dobu, co je v čele vršovického klubu. Červenobílí vedou ligu o čtyři body před Plzní a postoupili do jarní části Evropské ligy. Podle Tvrdíka však nesmějí ztratit pokoru, neboť důležitější jsou jarní výsledky. Za hlavní vrchol považuje až letní boj o postup do skupiny Ligy mistrů.

Jaroslav Tvrdík
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"S podzimem cítíme úplnou spokojenost, většinu cílů se nám podařilo beze zbytku naplnit. Jdeme do nového roku s tím, že po 19 kolech vedeme ligu, podařilo se nám postoupit do jarní části pohárů a uspět i v domácím poháru. Nelze říct nic jiného, než že je to pro mě nejhezčí půlsezona za dobu, co jsem ve Slavii. A pro mě i fanoušky Slavie je to nejhezčí sezona za posledních asi 10 let," řekl Tvrdík.

"Pro fotbalové kluby ale nejsou tak důležité podzimní výsledky, nýbrž jarní výsledky. Chceme tvrdě pracovat na cílech pro příští rok. Naší ambicí je získat mistrovský titul a úspěšně zvládnout kvalifikaci Ligy mistrů. Rádi bychom udělali vše pro to, aby nám tyhle dva cíle udělaly ještě krásnější sezonu, než byla tahle podzimní," doplnil.

Pražané tomu podřizují i zimní posilování, a proto přivedli už nyní dvě nové tváře, záložníky Petra Ševčíka a Lukáše Masopusta. Blízko je navíc příchod Alexe Krále.

"Měsíc před začátkem přestupního období oznamujeme z naší čtveřice hráčů, pro kterou jsme se rozhodli, první dva. Toto přestupní období vidíme jako klíčové nejen pro jaro, ale hlavně pro léto," řekl Tvrdík.

"Pro nás je to (kvalifikace Ligy mistrů) vrchol. Letos je to jediná věc, která se nám nepodařila. Tým ale sbírá třetím rokem zkušenosti z evropských pohárů, hráči jsou čím dál tím lepší a některé zápasy v Evropské lize jsme zvládli výborně. Ladíme to naše závodní auto na závod, který pro nás je nejen na jaře, ale hlavně v červenci a srpnu," dodal.

Slavia s Plzní po podzimu dalším týmům výrazně odskočily a červenobílí mají na třetí Ostravu náskok už 15 bodů.

"My hlavně v této chvíli nechceme ztratit pokoru, vše je ještě otevřené. Kdyby to byla normální sezona a bylo před námi už jen 11 kol, tak v momentě, kdy za sebou už máme větší porci zápasů venku, by v zásadě šlo hovořit, že už by to bylo mezi dvěma týmy. Ale v nadstavbě se utká každý s každým, každý zápas bude těžký. V tomhle kontextu je hodně brzo si myslet, že už je rozhodnuto," mínil Tvrdík.

Jeho klub čeká v úvodním kole jarní vyřazovací fáze Evropské ligy belgický Genk. "Viděl jsem kurzy sázkových kanceláří, na nás je 2:1, náš soupeř je favorit. Nicméně máme šanci postoupit a chceme ji chytit za pačesy. Budeme věřit, že je tam další jarní kolo," řekl Tvrdík.

Potěšilo ho, že se v pohárech dařilo i Plzni a herně také Jablonci. "Gratuloval jsem Plzni k výbornému výkonu a postupu do jarní části Evropské ligy. Chtěl bych také pogratulovat Miroslavu Peltovi (šéfovi Jablonce) k výhře v Kyjevě. Obrazně nás tam pomstili," připomněl Tvrdík letní vyřazení Slavie v předkole Ligy mistrů v Kyjevě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články