Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tvrdík píše Paskovi: Neakceptujeme výstupní doložky, Sport Invest nás poškozoval

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík v otevřeném dopise šéfovi Asociace fotbalových agentů Pavlu Paskovi zkritizoval stávkujícího záložníka Pavla Buchu i jeho zastupující agenturu Sport Invest, se kterou už pražský klub odmítá spolupracovat. Kvůli tomu Paska svolal svou asociaci k projednání situace.

Jaroslav Tvrdík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia talentovanému odchovanci Buchovi nedovolila zanést do smlouvy výstupní klauzuli ve výši 1,5 milionu eur. Poté, co dvacetiletý hráč odmítl prodloužit kontrakt, byl přeřazen do juniorky. S A-týmem poté odmítl odcestovat na soustředění.

Tvrdík se na společném jednání dozvěděl, že Bucha ztratil důvěru v trenérský štáb Slavie, v čele s hlavním koučem Jindřichem Trpišovským, především kvůli nedostatečné komunikaci a nedostatku příležitostí v zápasech minulé sezony.

"Všichni relevantní představitelé sportovního úseku klubu hráčovy důvody chápou jako zcela nepravdivé a zástupné," napsal Tvrdík v dopise zveřejněném na klubovém webu.

"Kromě plně standardní komunikace mezi hráčem a trenérským týmem Jindřich Trpišovský hráče také v řadě případů vozil osobně domů, protože mají bydliště v blízkém sousedství," doplnil bývalý ministr obrany.

Tvrdík také uvedl, že Slavia u hráčů A-mužstva nebude akceptovat výstupní doložky, a zopakoval, že klub s čínskými vlastníky nebude s agenturou Sport Invest spolupracovat na nových případech. "Její jednání opakovaně klub poškodilo," podotkl devětačtyřicetiletý funkcionář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články