Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tvrdík o Šilhavém: Sebereflexe neznamená automaticky vyhození trenéra

Jaroslav Šilhavý i po nedělní ligové porážce 0:1 v Plzni zůstává na lavičce fotbalové Slavie. Trenérovi úřadujících mistrů vyjádřil podporu předseda představenstva červenobílých Jaroslav Tvrdík. Podle šéfa Pražanů nutná sebereflexe klubu neznamená automaticky vyhození úspěšného kouče.

Zklamaný Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Klubový šéf po nedělní porážce v Plzni, po níž ztrácí mistrovská Slavia ze třetího místa ligové tabulky na rozjetou Plzeň hrozivých 14 bodů, zdůraznil potřebu otevřeně pojmenovat chyby. Změnu na trenérském postu ale podle všeho Pražané nyní neudělají.

Šilhavý přišel do Edenu vloni na podzim a tým nečekaně dovedl v květnu k ligovému titulu. Navíc se Slavií vytvořil rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži, která se zastavila na 36 zápasech.

V posledních třech ligových duelech ale červenobílí dvakrát prohráli, z 13 odehraných kolech už šestkrát ztratili body a rozplývá se jim šance na obhajobu titulu.

Ve skupině Evropské ligy jsou slávisté po čtyřech utkáních na nepostupovém třetím místě s dvoubodovou ztrátou na druhou Astanu, v létě se přes kvalifikaci nedostali do hlavní fáze Ligy mistrů.

Pražané před sezonou přivedli řadu posil v čele se zahraničními akvizicemi Dannym, Halilem Altintopem či Ruslanem Rotaněm, ti ale zůstávají za očekáváním a tým se zatím nepodařilo ideálně sladit. Záložník Josef Hušbauer si po nedělní prohře v Plzni postěžoval na přílišnou rotaci hráčů.

Červenobílí chystají obsadit pozici sportovního ředitele klubu, kterým by se měl stát liberecký Jan Nezmar. "Sportovní ředitel bude představenstvu klubu komplexně odpovědný za efektivní fungování prvoligového týmu," dodal Tvrdík s tím, že má z jednání s Nezmarem dobrý pocit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články