Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tvrdě jsem pracoval a věřil, že se to otočí, řekl střelec zápasu Kadlec

Začátek sezony mu nevyšel, moc nehrál, mluvilo se dokonce o jeho odchodu ze Sparty, teď se Václavu Kadlecovi začíná blýskat na lepší časy. Před týdnem v derby na Slavii se pětadvacetiletý útočník vrátil do základní sestavy a v neděli dvěma góly rozhodl o výhře 3:0 nad Teplicemi.

Václav Kadlec
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

"Je to otočka o 150 stupňů. Nikdo ale neříká, že se to zase nemůže otočit na druhou stranu. Musím pořád jet v tomhle módu a nepolevit," řekl po utkání Kadlec. "Snažil jsem se jet pořád to samé, tvrdě pracovat a doufat, že se to otočí. Snad se to pomalu otáčí," doplnil hráč s patnácti starty a třemi góly v reprezentačním A-týmu.  

V úvodu sezony ho nový italský trenér Sparty Andrea Stramaccioni několikrát nenominoval k utkání. "Měl jsem s Vaškem tři nebo čtyři pohovory. Pro mě je to velmi dobrý hráč, ale neměl takový přístup. Poté se zrodil náš současný vztah. Václav začal trénovat na 100 procent, aby ukázal, jak je cenný. Když jsem viděl, že poctivě trénuje, postavil jsem ho. Ukazuje mi, co umí. Pro Spartu je nejlepší na pozici devět. Ale musí v těch výkonech pokračovat," řekl Stramaccioni.  

Kadlec má velkou podporu od fanoušků. "Jsem za to rád. Nevím, jak je to možné. Snažím se tomu dávat vše a vypadá to, že to fanoušci vidí," usmál se útočník. "Celou dobu jsem chtěl zůstat. Nikam jsem odcházet nechtěl, takže jsem rád," dodal k úvahám o jeho možném odchodu.  

V soutěžním zápase se trefil poprvé od 20. května a dva góly dal naposledy před rokem v Evropské lize Interu Milán. "Na jaře jsem toho moc neodehrál, takže to asi bylo moje nejlepší utkání od Interu," vybavoval si Kadlec. V neděli proti Teplicím skóroval v 16. a 57. minutě po přihrávkách od Ondřeje Zahustela. "Víme, že máme v Husťovi velkou sílu v tomhle, že má výborný souboj ve vzduchu a výborný centr. Víme, že můžeme tuhle možnost využívat," konstatoval Kadlec.  

Připustil, že myslel i na hattrick, který by byl pro něho v lize první. "Samozřejmě mě to napadlo, ale sám jsem si to zkazil tím, jak jsem běžel sám. Dřevák," smál se.  Jeho celek po prohraném derby využil sobotního zaváhání Slavie a přiblížil se k ní na dva body. Na vedoucí Plzeň ale Sparta ztrácí deset bodů.  

"Myslím, že to byl náš nejlepší výkon v sezoně. Důležité to je, ale zápasů je ještě strašně moc. Plzeň to už má nějakým způsobem ve svých rukách. Hraje velmi dobře a jestli tak bude pokračovat, bude to velmi těžké," řekl Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články