Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Turnaj v Čelákovicích vyhrála Slavia

Čelákovice - Vítězem fotbalového turnaje v Čelákovicích se stala mistrovská Slavia Praha. V semifinále sice zdolala Viktorii Žižkov pouze 1:0, ale ve finále rozdrtila Brno 5:1. Třetí místo dnes vybojovali fotbalisté Slovanu Liberec, kteří po remíze 1:1 uspěli proti Žižkovu v penaltovém rozstřelu. Slávistický trenér Karel Jarolím nechtěl vítězství přeceňovat. "Nechci dělat velké závěry, i když jsme si vytvářeli velice dobré situace a nastříleli pět branek, další šance jsme nevyužili. Ve finále se v prvním poločase představila prakticky sestava, která by měla hrát v ligových zápasech. Do středy bychom měli mít jasno, kdo pojede na herní soustředění do Rakouska," řekl Jarolím.

V dobrém světle se ukázaly některé letní posily Slavie. Celý první zápas odehrál korejský ofenzivní záložník Kang So-il, který je v týmu na testech, a diváci ocenili jeho rychlost a chuť do zakončení. V brance stál Jan Hanuš, který chytal v minulé sezoně za B-mužstvo. Poprvé se představil i tuniský záložník Hocine Ragued, kterého Slavia rovněž zkouší; dosud pod dohledem kondičního trenéra nabíral fyzičku na horách spolu s Belaidem.

V prvním zápase Slavia zvítězila nad Viktorií Žižkov penaltou Marka Jarolíma z 18. minuty. Český mistr měl prakticky po celý zápas převahu, Žižkov hrozil především z rychlých protiútoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia vyhrála turnaj v Čelákovicích

I ve finále proti Brnu byla Slavia od začátku jasně lepší. V 11. minutě Ragued vysunul Hlouška a po jeho centru se z voleje trefil Vlček. O čtyři minuty později po Jarolímově rohu křížnou střelou po zemi zvýšil Grajciar. Brno snížilo ve 24. minutě, kdy Kalivodův centr usměrnil z osmi metrů k levé tyči Došek. Odpověď Slavie ale byla rychlá - za další čtyři minuty Vlček vysunul Naumova, brankář Bureš stačil jeho střelu vyrazit, ale odražený míč poslal do sítě Janda. Další šance Jandy a Naumova zlikvidoval Bureš, na druhé straně skončil Kalivodův oblouček na břevně. Další branky přišly po přestávce: do brněnské sítě se trefili Šenkeřík a Grajciar, Tafat navíc nastřelil tyč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články