Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Turín přehrál Inter a zůstává neporažený

Řím - Fotbalisté Juventusu Turín ve šlágru 29. kola italské ligy porazili Inter Milán 2:0. V Serii A zůstávají jediným neporaženým týmem a na druhém místě tabulky mají čtyřbodovou ztrátu na AC Milán. Třetí místo díky vítězství 1:0 nad Cagliari uhájilo Lazio Řím.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Fanoušci se na novém stadionu v Turíně nenudili, v úvodní půli se ale gólu nedočkali ani při největší šanci Milita. První branku branku zápasu tak vstřelil až po přestávce tvrdou hlavičkou po rohovém kopu obránce domácích Cáceres. Dvacet minut před koncem zaváhal ve velké šanci na zvýšení skóre sám před brankářem Vučinič, jenže o několik sekund později se do další šance dostal sedmatřicetiletý veterán Del Piero a zaznamenal svůj první gól v této sezoně. Inter vyhrál v italské lize z posledních devíti zápasů jediný a v tabulce je osmý.

Fotbalisté Ceseny se ani v devátém zápase po zimním příchodu českého reprezentanta Daniela Pudila nedočkali vítězství. Poslední tým tabulky sice otočil doma proti Parmě skóre, zápas ale skončil remízou 2:2. Série bez výhry Ceseny se táhne už od 15. ledna, kdy porazila 3:1 Novaru. Dnes se levý obránce Pudil se spoluhráči třem bodům přiblížil, když na gól Floccariho zareagovali po přestávce Santana a Del Nero. Už půl hodiny před koncem ale stanovil konečné skóre 2:2 Paletta.

Lazio se doma proti Cagliari dlouho trápilo, bezbrankový stav nepomohl změnit ani útočník Libor Kozák, který nastoupil do druhé půle, aby posílil útok oslabený o zraněného Němce Kloseho. Favorizovaný tým tak spasil až dvě minuty před koncem Diakité a zajistil mu důležité body v boji o předkolo Ligy mistrů.

Laziu navíc nahrála remíza Neapole, která doma ztratila dvoubrankové vedení nad Catanií. Branky domácích v rozmezí šesti minut v druhém poločase vstřelili Džemaili a Cavani, jenže Spolli a Lanzafame v závěrečné čtvrthodině srovnali na konečných 2:2. Z českých fotbalistů se do dnešního programu Serie A zapojil ještě záložník Kamil Vacek, jehož Chievo remizovalo 1:1 se Sienou. Vacek odehrál posledních sedm minut, v nichž už se skóre nezměnilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články