Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Tuchel krizi Bayernu ustál, na lavičce ale stejně skončí už po sezoně

Trenér Thomas Tuchel v létě odejde z Bayernu Mnichov, kterému se v poslední době pod jeho vedením nedaří. Klub oznámil, že se s koučem dohodl na předčasném ukončení spolupráce. Bývalý kouč Dortmundu, Paris St. Germain či Chelsea přišel do Bayernu loni a podepsal smlouvu na dva roky.

Trenér Bayernu Mnichov Thomas Tuchel
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Bývalý kouč Dortmundu, Paris St. Germain či Chelsea přišel do Bayernu loni jako nástupce Juliana Nagelsmanna a podepsal smlouvu na dva roky. Skončí však už po jedné sezoně.

"Naším cílem je jít v příští sezoně jiným směrem s novým trenérem," uvedl generální ředitel Bayernu Jan-Christian Dreesen v klubovém prohlášení.

"Do té doby by měl každý pracovat na maximum, abychom dopadli co nejlépe v Lize mistrů a Bundeslize. Zvlášť v tomto ohledu apeluji na mužstvo," dodal šéf bavorského velkoklubu.

Bayern ovládl uplynulých deset ročníků domácí soutěže, v pořadí 33. titul se mu však po nedávných nezdarech hodně vzdálil.

Tuchelovi svěřenci prohráli poslední tři soutěžní zápasy, v německé lize podlehli vedoucímu Leverkusenu a Bochumi.

Jejich ztráta na druhém místě tabulky narostla na osm bodů. Navíc neuspěli ani v úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti Lazia, s kterým v Římě prohráli 0:1.

Šanci na první nápravu budou mít fotbalisté Bayernu v sobotním ligovém utkání proti pátému Lipsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články