Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Trpišovský Spartu trénovat nebude, šéf Liberce ho neuvolní

Praha – Liberecký trenér Jindřich Trpišovský fotbalisty Sparty po odvolaném Zdeňku Ščasném nepovede. Čtyřicetiletý kouč se s majitelem Slovanu Ludvíkem Karlem domluvil, že během rozehrané sezony neodejde. "Pravda je ta, že zůstávám v Liberci. Domluvili jsme se tak s naším vedením. Dohodli jsme se, že není dobré odejít takhle v rozjeté sezoně. Rozhodně necítím zklamání. Nikdy jsem neřekl, že ze Slovanu chci odejít. Pouze jsem přiznal, že nabídka Sparty je lákavá," řekl Trpišovský.

S Libercem hraje vedle ligy a domácího poháru také základní skupinu Evropské ligy. "Hrajeme tři souběžné soutěže a na schůzce s vrcholným managementem jsme se shodli, že můj případný odchod by nebyl v souladu se zájmy Slovanu. V tuto chvíli se opět plně soustředím jen na svůj tým a nejbližší soupeře. Myslím, že není třeba se k tomu víc vyjadřovat," dodal Trpišovský.

Karl v posledních dnech jednal s vedením Sparty. Za Trpišovského, jenž má v Liberci smlouvu do konce sezony, podle deníku Sport požadoval finanční náhradu, příchod útočníka Matěje Pulkraba a mimofotbalovou obchodní dohodu. Ve středu měl schůzku s trenérem, kde mu oznámil, že nechce v rozehrané sezoně tým oslabit.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský nakonec do Sparty neodejde

"Pro budoucnost Slovanu bylo těžko představitelné, aby trenér odešel v rozehrané sezoně od rozdělané práce. Jsem rád, že jsme se na tom shodli i s panem Trpišovským," řekl Karl.

"Systém práce v našem klubu je v současné době nastaven tak, že si neumím představit tak citelný zásah, kterým by odchod trenéra rozhodně byl. Nemyslím si, že bychom v takovém časovém horizontu našli adekvátní náhradu, a popravdě chci říct, že jsme ji ani nehledali," uvedl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

Trpišovský přišel do Liberce loni v létě před sezonou ze Žižkova, s týmem dvakrát postoupil do skupiny Evropské ligy a v lize s ním skončil třetí.

Sparta hledá trenéra od minulého týdne, kdy kvůli špatným výsledkům skončil Ščasný. Jeho dočasným nástupcem byl jmenován dosavadní asistent a kouč dorostu David Holoubek. Pod jeho vedením letenský celek v Evropské lize porazil 3:1 Inter Milán a v domácí soutěži remizoval v Brně 3:3.

Sparta chce trenéra s dlouhodobějším řešením

Šestatřicetiletý kouč nemá potřebnou licenci, ale zatím u týmu zůstává. "V současné chvíli zůstává realizační tým beze změn a bude připravovat tým na nadcházející zápasy. Jsme si samozřejmě vědomi skutečnosti, že David Holoubek nemůže být z legislativních důvodů jmenován hlavním trenérem. Budeme tedy hledat takové řešení, které bude v souladu s předpisy," uvedl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

"Chceme do Sparty přivést trenéra, který bude pro klub dlouhodobějším řešením. Proto nebudeme jednat v řádu dnů pod tlakem, ale hodláme si tento krok připravit," dodal Kotalík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články