Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Trpišovský: Proti Leverkusenu nemůžeme udělat v obraně tolik chyb jako v Izraeli

Kvůli nečekané úvodní prohře 1:3 na hřišti Beer Ševy je podle trenéra Jindřicha Trpišovského pro Slavii každý z následujících duelů základní skupiny Evropské ligy s ohledem na postupové ambice důležitý. Pražané ve 2. kole přivítají doma Leverkusen a o týden později Nice. Podle Trpišovského se jeho tým proti Bayeru nemůže dopustit stejných defenzivních chyb jako s Hapoelem. Přímý přenos utkání Slavia - Leverkusen sledujte od 20:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

"Tím, že se skupina hraje na šest zápasů a nám jich zbývá pět, je pro nás každý zápas ohledně bodového zisku velice důležitý, abychom se udrželi ve hře (o postup). Čekají nás dva domácí zápasy utkání s týmy z popředí bundesligy a francouzské ligy," řekl Trpišovský.

"Víme, že nás čekají nároční soupeři. Z prvního utkání s Beer Ševou se musíme poučit a podat mnohem lepší výkon, abychom měli možnost bodového zisku," uvedl čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii před Leverkusenem trápí marodi. Provod se na herní zatížení vymlouvat nechce

S mužstvem se hodně věnoval chybám z duelu v Izraeli, které zapříčinily porážku navzdory jasné převaze v držení míče a počtu střel. Pražané měli na přípravu více času i díky tomu, že je v zemi kvůli opatřením v boji proti šíření koronaviru liga přerušená.

"Je pravda, že jsme v defenzivě udělali tolik chyb. Nepamatuju si za poslední roky, že bychom takhle špatně hráli do defenzivy. Beer Ševa měla pět útoků a všechny byly nebezpečné, padly z nich tři góly a další dvě situace byly nebezpečné," prohlásil Trpišovský.

"Ve čtvrtek nás čeká soupeř špičkové úrovně, proti kterému si takové chyby nemůžeme dovolit. Měli jsme na přípravu týden a doufáme, že se to na hřišti projeví," dodal rodák z Prahy.

Podle něj bude zápas s aktuálně čtvrtým celkem bundesligy, který v prvním utkání ve skupině rozdrtil Nice 6:2, v porovnání s izraelským soupeřem typologicky odlišný.

Poslední výkon Slavie v Evropské lize řešil Fotbal fokus podcast:

Za Bayer hraje český útočník Patrik Schick, který se však po zranění teprve vrátil do tréninku a do Prahy s mužstvem neodcestoval.

"Na jednu stranu nám to může vyhovovat směrem dopředu. Pro naše rychlé hráče vepředu bude pravděpodobně více volnějšího prostoru. Na druhé straně defenzivní hráči budou řešit situace mnohem složitější než minulý týden," konstatoval Trpišovský.

Do utkání možná od začátku zasáhnou defenzivní univerzál Tomáš Holeš a záložník Peter Olayinka, kteří se uzdravili z nákazy koronavirem. Otazník se vznáší nad startem dalšího záložníka Petra Ševčíka, který se lehce zranil v Izraeli.

"Jak Tomáš, tak Peter s námi trénují od pondělí. Jestli budou schopni nastoupit od začátku, uvidíme po středečním tréninku, protože ta nemoc na nich samozřejmě zanechala nějaké stopy," řekl bývalý kouč Žižkova či Liberce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články