Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Trpišovský: Měli jsme strach, abychom vůbec dohráli

Maria Enzersdorf (Rakousko) – Liberec si z hřiště Admiry Mödling přiváží cennou výhru 2:1, zároveň ale i nezvyklý zážitek. Utkání muselo být třikrát přerušené kvůli výpadkům osvětlení, hlavní rozhodčí během duelu málem zkolaboval a na ploše se ukázal i neukázněný fanoušek. Trenér Jindřich Trpišovský to následně glosoval tak, že utkání chyběl již jen přílet vrulníku.

Zadržený fanoušek při utkání Liberce s Admirou Mödling
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Něco takového jsem nezažil. Kromě toho, aby tu přistál vrtulník, tu bylo asi všechno. Měl jsem trošku strach chodit po hřišti, říkal jsem si, co se ještě stane. Takže byl to takový bláznivý, crazy zápas," řekl Trpišovský. Z trenérského hlediska přerušení uvítal. "Myslím, že to pomohlo spíš nám. Měli jsme si vždy možnost něco říct, možná bych to zavedl. Líbí se mi to, že to hrajou na třetiny - ti hokejisti," usmál se Trpišovský.

"Výhoda je to fakt velká, ušetřil jsem spoustu hlasivek. Měl jsem hráče u sebe, hned jsme si něco řekli. Pro nás trenéry výhoda, pro hráče složité. Vytuhnete, riziko zranění, koncentrace," doplnil kouč. Měl ale strach, zda se duel dohraje. "Oni nás vystrašili. V první pauze s nimi komunikoval vedoucí mužstva a oni říkali, že když to nenahodí, bude se to asi dohrávat zítra nebo taky až příští týden. To už byl byl problém, protože nás čeká liga," řekl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mödling - Liberec

Jindřich Trpišovský: "Měli jsme strach, aby se to dohrálo. Pak jsme nabízeli, že budeme hrát i v té tmě, že nám to nevadí. Oni samozřejmě nechtěli. Sami nevěděli. Jedna informace dokonce byla, že ví, že mají záložní generátor, ale hledají klíč a nemohou jej najít. Nevím, zda to byla pravda."

Do bláznivého utkání zapadli i rozhodčí. V poločasové přestávce musel kvůli zranění skončit hlavní sudí Özkahya a nahradil ho čtvrtý rozhodčí Palabiyik. "Celé to bylo všechno divné. Myslím, že soupeř měl dostat dvě červené karty, nebo aspoň nějaké karty. Pokornému s Nitrianským tekla krev a nic nedal. Důležité ale je, že jsme vyhráli 2:1, udrželi koncentraci a hráli opravdu dobře. Jsem spíš rád za ten výkon a jediná komplikace je, že se nám natáhl program," prohlásil Trpišovský.

Výkon jeho týmu na startu sezony je příslibem. "Já jsem v to doufal, doufal jsem v reminiscenci loňského léta. Nechci to přeceňovat, ale byl jsem nadšený z výkonu v první půli. Sice jsme dostali branku, ale myslím, že jsme byli jasně lepší. Dva góly venku jsou pěkné a věřím, že jsme dostatečně silní na to, abychom to v odvetě stvrdili," uvedl.

Poslechněte si Fotbal fokus podcast: Jakou naději má Liberec na titul?

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články