Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trpišovského los nepotěšil, ale liberecká kabina je spokojená

Liberec - Rozporuplné pocity zavládly v kabině libereckých fotbalistů po losování 3. předkola Evropské ligy. Zatímco trenér Jindřich Trpišovský nebyl příliš nadšený z dvojice Admira Mödling, Käpäz Gandža, hráči soupeře přivítali. Splnilo se jim totiž přání vyhnout se Viitorulu Constanta a nepříjemné cestě do Rumunska.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Potom, co nám okruh soupeřů zúžili, jsme si říkali, že se hlavně chceme vyhnout Rumunům. Jejich fotbal je vždy nevyzpytatelný, ty jsme si rozhodně nepřáli. Naopak Admira s Käpäzem jsou rozhodně zajímaví soupeři, i co se týče destinace," řekl kapitán libereckých fotbalistů Lukáš Pokorný.

Admira je čtvrtý tým rakouské ligy, Käpäz byl pátý v ázerbájdžánské soutěži. Jejich první duel ve 2. předkole skončil výhrou Admiry 1:0, ale odveta se hraje v Gandže. "Žádné bližší informace o soupeřích nemáme, nevíme, jakým stylem fotbalu se prezentují, ale na to teď máme dva týdny. Trenéři a realizační tým nám dodají co nejvíce informací, podíváme se na některé jejich zápasy a uvidíme. Z mužstev, co byla na výběr, však los dopadl ještě relativně dobře," míní Pokorný, který mohl se spoluhráči narazit i na Reykjavík, Grasshopper Curych, Székesfehérvár, Čukarički, Soligorsk, Domžale, Gliwice nebo IFK Göteborg.

Naopak trenér Trpišovský nadšení svého kapitána nesdílí. "Pocity mám takové rozporuplné. Na to, že jde o třetí předkolo a že jsme nasazení, nás tak i tak čeká dost silný soupeř," prohlásil Trpišovský, který by určitě raději hrál proti Admiře.

"Admira má sice větší fotbalový zvuk, ale zase je blízko a můžeme o nich získat více informací. Jejich fotbal také trochu známe a je to poměrně blízko. Naopak Ázerbájdžán je vždy taková velká neznámá a to, co nikdy žádný tým nechce. Úplně nadšený tedy z losu nejsem," připustil Trpišovský. Nyní už začíná pracovat na sběru informací o obou soupeřích. "Admira hraje v neděli utkání poháru, poletíme osobně také na odvetu v Ázerbájdžánu," dodal kouč Slovanu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články