Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Tromsö s Ondráškem v sestavě porazilo Sivokův Besiktas

Praha - Český souboj v úvodních zápasech 4. předkola fotbalové Evropské ligy skončil lépe pro útočníka Zdeňka Ondráška. Jeho Tromsö doma porazilo Besiktas Istanbul s Tomášem Sivokem v sestavě 2:1. Do odvety však zůstává favoritem turecký celek.

Tomáš Sivok v dresu Besiktase
zdroj: ČT24 autor: Jose Coelho

Ondrášek se sice proti obraně řízené kapitánem Sivokem neprosadil, ale norskému celku vyšly standardní situace. Nejprve proměnil penaltu Bendiksen a následně se po centru z přímého kopu prosadil Pritchard.

Nakročeno do základní skupiny má Frankfurt, jehož novou posilou je Václav Kadlec. Do domácí odvety si veze z ázerbájdžánského Karabachu výhru 2:0. Podobně je na tom Dněpropetrovsk, který i za přispění Jana Laštůvky a Ondřeje Mazucha vyhrál 3:1 na hřišti Nomme Kalju, s nímž se ve 3. předkole Ligy mistrů utkala Plzeň.

Zabrat v domácí odvetě bude muset Spartak Moskva, který na hřišti St. Gallenu jen remizoval 1:1. Poslední čtvrthodinu u toho byl i Marek Suchý. Naopak již vybírat si soupeře do skupiny mohou oba celky z anglické ligy.

Tottenham vyhrál 5:0 na hřišti Dinama Tbilisi vedeného českým koučem Dušanem Uhrinem mladším a Swansea doma porazila 5:1 rumunský Petrolul Ploješť. Jedním gólem k tomu přispěl bývalý hráč pražské Sparty Wilfried Bonny. Pět gólů nastřílel i Salcburk doma do sítě Žalgirisu Vilnius (5:0). Zasloužil se o to zejména útočník Soriano, který si připsal hattrick a asistenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články