Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trojice moravských klubů odstoupila z MOL Cupu. Nemůže si dovolit testy na koronavirus

Koronavirus kromě ligových soutěží ovlivňuje i letošní ročník fotbalového poháru. Moravské divizní týmy Rýmařov, Slavičín a Hranice se rozhodly z MOL Cupu odstoupit, aby nemusely před zápasy proti druholigovým soupeřům platit za testy na covid-19.

Je nám líto, video expirovalo.
Divizní moravské kluby se nezapojí do MOL Cupu

Testy na koronavirus jsou v MOL cupu povinné pro zápasy se soupeři z profesionálních soutěží. Pro Rýmařov, Slavičín a Hranice je však cena za otestování celého týmu natolik vysoká, že pohár raději oželeli.

"I když FAČR přistoupil na to, že polovinu nákladů uhradí, tak se řádově bavíme o nějakých 25–30 tisících, co by to stálo náš klub," řekl pro ČT předseda SK Hranice Daniel Vitonský.

Jeden test stojí přibližně dva tisíce korun a musí ho absolvovat každý, kdo je v zápise o utkání. Moravské kluby z divize nepřesvědčili ani zvuční soupeři, na které by mohli narazit v případě postupu.

"Kdybychom postoupili, tak by nás čekaly další testy znovu, to znamená další náklady," dodal Vitonský. Do druhého kola tak bez práce postoupí Prostějov, Třinec a Blansko. 

"Tyto kluby mi napsaly, že se nehodlají nechat testovat, takže postupují druholigisté," řekl iSportu.cz sekretář Řídicí komise TOP soutěží FAČR Martin Drobný. "Vzhledem k tomu, že to byl požadavek LFA a my nemůžeme nutit kluby, aby do toho šly, takže nehrozí žádná sankce, je to pouze kontumace 3:0 pro soupeře," doplnil Drobný.

Testy na koronavirus jsou pro týmy povinné před zápasy se soupeři z profesionálních soutěží. "V průměru se pohybuje cena jednoho testu okolo dvou tisíc korun. Podrobit se mu musí všichni, kteří budou uvedeni v zápise o utkání. Nejde tedy o levnou záležitost a byl by to nečekaný finanční zásah do nastaveného rozpočtu klubu," uvedl trenér Rýmařova Milan Furik.

Zdroj
ČT sport, iSport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články