Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trnava vydřela na penaltách postup přes Levski

Praha - Trnavští fotbalisté pod vedením českého trenéra Pavla Hoftycha vydřeli postup do závěrečného předkola Evropské ligy. Po porážce 1:2 v prvním utkání 3. předkola na hřišti Levski Sofia dokázali stejným výsledkem v dnešní domácí odvetě dostat utkání do penaltového rozstřelu, v němž vyhráli 5:4. Rozhodující penaltu proměnil exolomoucký záložník Marek Kaščák. Přitom hosté měli k postupu jasně nakročeno poté, co se už v 11. minutě dostali do vedení, které udrželi až do poločasu. Jenže po pauze se Trnava nadechla k mohutnému náporu a během sedmi minut výsledek dvěma brankami otočil Ladislav Tomaček.

Další góly už nepadly, i když závěr byl poměrně dramatický, protože oba celky přišly v prodloužení o jednoho vyloučeného hráče. V penaltovém rozstřelu měl slovenský klub pevnější nervy, na bulharské straně už v první sérii neproměnil Jovov.

Na postupu se vedle Hoftycha podíleli také další Češi. V brance odchytal celý zápas Martin Raška, v základní sestavě se objevili také Jiří Koubský, Martin Vyskočil a Patrik Gross.

Další slovenský klub ze Senice dál neprošel, po porážce 0:1 v Salcburku prohrál domácí odvetu 0:3. Také v sestavě Senice se objevili Češi - brankář Petr Bolek, další Petrové Pavlík, Hošek a Šíma, Jiří Valenta a Karel Kroupa.

Mimo hru je také další český fotbalista Zdeněk Pospěch s Mohučí, která sice uhrála remízu 1:1 na půdě rumunského klubu Gaz Metan, pak ale selhala v penaltovém rozstřelu. V té době už Pospěch na trávníku nebyl, na počátku prodloužení byl střídán.

Branku v dresu Anarthosisu Famagusta při vítězství 2:1 na hřišti makedonského klubu Rabotnički Skopje zaznamenal Jan Rezek, jenže jeho tým nedokázal odčinit domácí prohru 0:2 a v soutěži také nečekaně skončil. Postup naopak slaví Michal Hubník, jehož Legia Varšava porazila turecký Gaziantespor 1:0 a po remíze 0:0 na soupeřově půdě jde dál. Český fotbalista se dostal na hřiště v 77. minutě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články