Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec nastupuje do dvoutýdenní karantény. Jeden z hráčů je nakažený

Třinečtí fotbalisté nastoupili do čtrnáctidenní karantény. Jeden z hráčů klubu z druhé nejvyšší soutěže je nakažený koronavirem. Jde o fotbalistu, v jehož rodině se nemoc covid-19 objevila v průběhu minulého týdne. Klubu nařídila izolaci hygienická stanice Moravskoslezského kraje.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec kvůli hráči s koronavirem jde na dva týdny do karantény

Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí profesionální soutěže, kvůli tomu odložila už třetí utkání Slezanů. Po zápasech s Vlašimí a Vítkovicemi nesehrají Třinečtí v nejbližší době ani duel s vedoucími Pardubicemi, který byl na programu ve čtvrtek.

Třinečtí fotbalisté ve čtvrtek podstoupili kontrolní testy a klub v pátek oznámil, že dopadly negativně. Hráč, v jehož rodině se nákaza vyskytla, však absolvoval odběry samostatně a jeho výsledek byl pozitivní. Podle klubového webu byl z epidemiologického hlediska poslední významný kontakt s nakaženým hráčem 17. června. Od tohoto dne byla nařízena dvoutýdenní karanténa a tým bude znovu testován na jejím konci 1. července.

"O dalším postupu bude vedení soutěže jednat v nejbližších dnech a do té doby nebude LFA ani klub další záležitosti jakkoliv komentovat," uvedla Ligová fotbalová asociace.  Situací se bude zřejmě zabývat na čtvrtečním zasedání Ligového výboru.

Jde o třetí případ covidu-19 v první a druhé lize, které po březnovém přerušení soutěží kvůli pandemii v květnu znovu zahájily sezonu. Po jednom pozitivním hráči měli před restartem nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi a mistrovské Slavii, oba se však již vyléčili a zapojili do tréninku. Identitu nakažených LFA ani kluby nezveřejňují. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články