Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třicet zápasů dřiny a nic, mrzí boleslavského Mageru

Drammen - Kapitána fotbalistů Mladé Boleslavi Lukáše Mageru mrzí, že vyřazení ve 2. předkole Evropské ligy se Strömsgodsetem zmařilo snahu z minulé sezony. Věří však, že mladý tým si z toho vezme ponaučení a bude nyní znovu třicet kol dřít a snažit se o návrat do poháru.

Lukáš Magera
zdroj: ČTK

"Zklamání je velké, protože jsme 30 zápasů dřeli, abychom se sem dostali, a hned jsme venku. Přitom se to dalo zvládnout. Ale život je takový, jde se dál. Teď zas musíme makat 30 kol, abychom se tam znovu dostali," řekl Magera. "Vedli jsme, ale bohužel jsme tam ten druhý gól nedostali, i když šance byly, ale nedotáhli jsme je," litoval Magera po výhře 1:0, která vzhledem k domácí prohře 1:2 nestačila.

"Chybělo víc štěstíčka, Honza Chramosta střílel sám, asi mu to špatně skočilo, že nevystřelil tak, jak bychom si všichni přáli. Měli jsme tam náznaky brejků, které jsme nedotáhli. Měli jsme jejich branku víc ohrozit," dodal.

O jediný gól se ve 31. minutě postaral záložník Aleš Čermák, který dorážel zblokovanou střelu Stanislava Klobásy. "To byla akce, kterou jsme zkoušeli na tréninku. My útočníci jsme si měli narážet se středním záložníkem a snažit se o kolmici za obranu. Z toho ten gól padnul. Vyvíjelo se to tak, jak jsme chtěli, měli jsme dost času na druhý gól, ale nepovedlo se," popisoval Magera.

Obrana Strömsgodsetu si v závěru vedla zkušeně a nepustila hosty do tlaku. "No zkušeně, on jim spíš pomohl rozhodčí, který je nechal zdržovat, nepopoháněl je. Hráli to, co jim rozhodčí dovolil. Ale kdybychom my vedli 2:0, tak děláme to samé," prohlásil Magera. "Já chtěl udělat tlak na rozhodčího, ale zase jsem z toho dostal žlutou za mluvení. Jak tady, tak doma pro nás rozhodčí nepískl nic. Neměli jsme skoro žádnou standardku kolem šestnáctky. Nepustil nás do souvislejšího tlaku a hlídal si to," kritizoval výkon ruského sudího Alexeje Nikolajeva.

Chtěli jsme hrát v pohárech co nejdéle, říká Jarolím. Týmu však nemá co vytknout

"Samozřejmě to mrzí. Zkomplikovali jsme si to v tom prvním zápase, ale i přes tu prohru jsme v odvetě mohli dosáhnout na postup," řekl trenér Karel Jarolím. "Chtěli jsme hrát v pohárech co nejdéle, ale s tím už nic neuděláme. Musíme se snažit navázat na tento výkon, protože ten byl odhodlaný, hráli jsme týmově a nemohu nikomu nic vytknout. Ale bohužel to na postup nestačilo," dodal.

Jedinou kaňkou na výkonu v Norsku je malá produktivita. Mladá Boleslav sice měla územní převahu, ale přes obranu soupeře se nedostávala do mnoha šancí. A když už nějaká přišla, zůstala až na dorážku Aleše Čermáka nevyužita. "Byly tam šance, největší měl asi Honza Chramosta, ale nevyřešil to nejlépe. Měl zvolit razantnější zakončení. Tolik šancí za zápas nebylo, abychom si mohli dovolit přepych, že ji nevyužijeme," kritizoval Jarolím svého útočníka.

"Ale byly tam i další šance. Čermák loboval gólmana, Zahustel střílel, chtělo to lépe vyřešit. V závěru už byla hra hodně rozkouskovaná, o některé situace jsme se připravili sami ztrátou. Nebylo jednoduché si vytvořit tlak," hodnotil.

Zklamaný z vyřazení byl i prezident klubu Josef Dufek. "Bylo vidět, že s tímto soupeřem se dalo hrát, o to větší zklamání to je. Můj tip byl, že 3:1 vyhrajeme, bohužel jsme neproměnili šance. Ale klobouk dolů před klukama, že to nezabalili, odehráli dobrý zápas, jen chyběla ta druhá branka," hodnotil Dufek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články