Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Tři góly a Leverkusen dál vládne Bundeslize, Hložek hrál deset minut

Fotbalistům Bayeru Leverkusen to v Bundeslize šlape. V 7. kole porazili Kolín nad Rýnem 3:0 a upevnili si vedení v tabulce. Ve čtyřech předchozích zápasech v této sezoně na svém stadionu dal lídr soutěže minimálně tři góly a poslední tým tabulky mu tuto bilanci nezkazil. Adam Hložek hrál jen posledních deset minut. Brankář Matěj Kovář byl na lavičce, šanci dostává jen v Evropské lize. 

Hložek i Kovář (uprostřed) děkují fanouškům Leverkusenu
zdroj: Reuters autor: Edith Geuppert

Když španělský trenér Xabi Alonso přesně před rokem tým přebíral, byl v tabulce předposlední, teď vládne německé lize. Na kontě má šest vítězství a remízu na Bayernu. Skóre porýnského derby otevřel Hofmann a po něm se trefil Nizozemec Frimpong, který v týdnu prodloužil smlouvu do roku 2028. Hlavním tahounem je ale nigerijský útočník Boniface, který od červencového příchodu z belgického klubu Royale Union Saint-Gilloise dal už devátý gól v devátém zápase, v němž nastoupil.

Bayern Mnichov s Leverkusenem udržel krok co do výše skóre. Po remíze v Lipsku se vrátil na vítěznou dráhu a porazil Freiburg 3:0. Vedení se ujal kuriózním gólem poté, co centr Francouze Comana přeletěl brankáře a zapadl u vzdálenější tyče do sítě. Sané pak z perfektní Kaneovy přihrávky vytěžil druhou branku a po efektním průniku mezi dvěma obránci dal i třetí, ale tu mu sebral videorozhodčí kvůli předchozímu ofsajdu. Po přestávce se znovu zapsal mezi střelce Coman, který přitom od začátku sezony čekal na gól marně.

Německá fotbalová liga – 7. kolo:

Leverkusen – Kolín nad Rýnem 3:0 (22. Hofmann, 32. Frimpong, 61. Boniface), Bayern Mnichov – Freiburg 3:0 (12. a 85. Coman, 25. Sané), Eintracht Frankfurt – Heidenheim 2:0 (39. Larsson, 72. Knauff), Augsburg – Darmstadt 1:2 (86. Demirovič – 51. Skarke, 70. Kempe z pen.), Dortmund – Union Berlín 4:2 (7. Füllkrug, 49. Schlotterbeck, 54. Brandt, 71. Ryerson – 9. Gosens, 31. Bonucci z pen.), Lipsko – Bochum 0:0, Stuttgart – Wolfsburg 3:1 (67. z pen., 78. a 82. Guirassy – 34. Gerhardt), Brémy –⁠ Hoffenheim 2:3 (16. Schmid, 90.+1 Stage – 8. Beier, 29. Prömel, 90.+2 Bütler), Mönchengladbach – Mohuč 2:2 (22. Neuhaus, 88. Scally – 24. Gruda, 75. Barkok).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články