Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třetí zimní posilou Sparty je Bednář

Jerez de la Frontera – Fotbalová Sparta získala do svých řad dalšího ofenzivního hráče. S třetím týmem ligové tabulky podepsal roční smlouvu s opcí na dva a půl roku útočník Roman Bednář. Uzavřel tak úspěšné třítýdenní testování. Do pražského klubu přichází jako volný hráč zdarma.

Roman Bednář v přípravě Sparty
zdroj: Isifa/Mafra autor: Michal Šula

Devětadvacetiletý Bednář se vrací do české ligy po osmi letech od svého působení v Mladé Boleslavi. "Tohle jsem si přál, to jsem od začátku chtěl. Jsem teď nejšťastnější člověk," uvedl.

Bývalý reprezentant začal tuto sezonu v Sivassporu. Potýkal se ovšem se zdravotními problémy a neodehrál v Turecku ani jeden zápas. "Asi nejvíc šlo o to, aby vydrželo zdraví. A to, musím zaklepat, drží. Tedy až na nějaké drobné potíže se svalem. Co se týká fotbalové stránky, hodně jsem si věřil. Trenéři asi chtěli vidět, zda mám ještě chuť do fotbalu. A viděli to. Zakládám si na tvrdé práci a na tom, že mám fotbal rád," prohlásil Bednář.

Po Lukáši Váchovi a Davidu Lafatovi získala Sparta třetí zimní posilu. "Roman nás svým přístupem přesvědčil, že si smlouvu zaslouží. Bude potřebovat čas, než se dostane do ideální kondice a formy, ale pak by určitě měl být velkou posilou. Navíc je to velký sparťan a srdcař a přesně takové hráče potřebujeme," uvedl člen představenstva klubu Jakub Otava.

Bednář má za sebou také angažmá v anglických klubech West Bromwichi, Leicesteru a Blackpoolu, skotském Heart of Midlothian a Ankaragücü. Na kontě má osm startů za reprezentaci a jeden vstřelený gól.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články