Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Třetí prohru v řadě Barcelona nedopustila, Real rozstřílel Vallecano

Madrid – Dvojzápasové čekání Barcelony na zisk tří bodů ve španělské lize je u konce. Katalánci sice měli v Almeríi nakročeno k prodloužení nepříznivé série, ale díky obratu v druhé části nakonec zvítězili 2:1. V čele ligové tabulky je stále Real Madrid, který porazil Vallecano jasně 5:1.

Slavící hráči Barcelony
zdroj: ISIFA/AFP PHOTO autor: JORGE GUERRERO

Almería se dostala do vedení nad Katalánci osm minut před přestávkou, kdy přišel o míč Lionel Messi a na konci rychlého protiútoku domácích byl francouzský útočník Thievy Bifouma.

Trenér Luis Enrique zareagoval na nepříznivý vývoj skóre nasazením střídajících hvězd Luise Suáreze a Neymara a právě jejich spolupráce vedla k vyrovnání. Suárez připravil v 73. minutě gól pro Neymara a přesnou asistencí se podílel i na rozhodující brance Jordiho Alby devět minut nato.

Real rozstřílel v madridském derby Vallecano 5:1 a pohlídal si první místo v tabulce. Favorita poslal do vedení v deváté minutě Gareth Bale, který po přihrávce Toniho Kroose mohl gólově oslavit návrat do základní sestavy.

Pět minut před změnou stran zvýšil po rohu Sergio Ramos, ale ještě v první půli stačil snížit po hrubce v obraně Realu Alberto Bueno. Po přestávce však "Bílý balet" potvrdil roli favorita a skóre v debakl postupně změnili Kroos, Karim Benzema a Cristiano Ronaldo. Portugalec Ronaldo se trefil v La lize i v desátém zápase, do kterého v tomto ročníku zasáhl, a vede tabulku střelců s osmnácti brankami.

Výsledky 11. kola španělské fotbalové ligy

Almería - FC Barcelona 1:2 (37. Bifouma - 73. Neymar, 82. Alba), Getafe - Elche 0:0, Real Madrid - Vallecano 5:1 (9. Bale, 40. Ramos, 56. Kroos, 60. Benzema, 83. Ronaldo - 44. Bueno), Málaga - Eibar 2:1 (53. Juanmi, 90. Amrabat z pen. - 42. Arruabarrena), Vigo - Granada 0:0, FC Sevilla - Levante 1:1 (31. Vitolo - 80. Víctor), Espaňol Barcelona - Villarreal 1:1 (90.+1 Colotto - 26. Mario), Valencie - Bilbao 0:0, San Sebastian - Atlético Madrid 2:1 (15. Vela, 82. Agirretxe - 10. Mandžukič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články