Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třetí místo se zdálo nemožné, ale zvládli jsme to i bez příznivců, oceňuje Klopp

Jürgen Klopp zažil s Liverpoolem sezonu přesně podle svého naturelu – velmi divokou. V Premier League začal jako kandidát na titul a válel, jeho úspěšná doba vyvrcholila v půlce prosince výhrou 7:0 na hřišti Crystal Palace. Pak přišla dlouhá krize, z níž se tým vyhrabal až na konci sezony. Zvládl ještě vyválčit třetí místo a kvalifikaci do Ligy mistrů, protože v posledních deseti kolech neprohráli. Německý trenér byl rád, že na poslední zápas sezony se mohli přijít konečně podívat fanoušci.

Jürgen Klopp po výhře nad Crystal Palace 2:0
zdroj: ČTK/ Imago sportfotodienst autor: Han Yan

"Je to velký úspěch. Kdyby mi někdo před pěti, šesti, osmi nebo deseti týdny řekl, že skončíme třetí... Bylo to nedosažitelné a zdálo se to nemožné. Zranění nás provázela celý ročník a těžko jsme se s nimi vyrovnávali. Dostat se během pěti týdnů odnikud až do Ligy mistrů je obrovský úspěch," citoval Kloppa klubový web.

"Mám velkou radost z Ligy mistrů, nemusí ji hrát bez nás. Jsme v ní, bude to skvělé, nemůžu se toho dočkat. Mimořádný výsledek od kluků," prohlásil nejlepší kouč let 2019 a 2020 podle světové federace FIFA.

"Reds" v roli obhájců titulu zaostali za mistrovským Manchesterem City o 17 bodů. "Manchester vyhrál zaslouženě, znovu mu gratuluju, zažil skvělou sezonu. To, že jsme se nestali šampiony my, neznamená, že nemáme cíle. Od určité chvíle jím byla kvalifikace do evropských pohárů. A z nich je teď Liga mistrů, což je vážně dobré," uvedl třiapadesátiletý rodák ze Stuttgartu.

"Zvenčí to možná nedokážete pochopit, protože jsme Liverpool. Musíme předvádět požadované výkony, vítězit, stávat se šampiony atd. To pro nás v této sezoně nebylo možné. Fotbal je založený na sebevědomí, ale neměli jsme moc příležitostí, odkud ho brát. Neustále jsme řešili problémy, takže je fajn, že jsme v posledních pěti až sedmi týdnech sezonu náležitě obrátili k lepšímu," konstatoval Klopp.

Liverpool zakončil ligovou sezonu sérií pěti výher. V nedělním závěrečném 38. kole zdolal Crystal Palace 2:0 před zraky 10 000 příznivců. "Fanoušci odvedli skvělou práci. Když jsme vyšli z útrob stadionu, mysleli jsme si, že je vyprodáno. Bylo to naprosto neuvěřitelné. Je krásné tohle znovu zažít," řekl někdejší trenér Mohuče a Dortmundu.

"S lidmi na stadionu je všechno lepší a i my jsme lepší. Můžeme bojovat ještě víc, až se vrátí všichni diváci, protože nás podporují a pomáhají. Upřímně to, že jsme skončili třetí i bez nich, z toho dělá ještě větší úspěch. Podruhé to ale nechci zažít," prohlásil Klopp o sezoně, která kvůli pandemii koronaviru proběhla téměř celá před prázdnými ochozy.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články